Три деца, обявени за издирване в Шенгенската информационна система, са

...
Три деца, обявени за издирване в Шенгенската информационна система, са
Коментари Харесай

България върна в Германия три деца, обявени за издирване

Три деца, оповестени за търсене в Шенгенската осведомителна система, са върнати в Германия, с помощта на координираните дейности на българските и интернационалните институции. В интервенцията са взели участие чиновници на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) и на Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ на Министерство на вътрешните работи, оповестиха от ДАЗД.

Децата са гръцки жители и са с мярка за протекция в Германия. Въпреки това са били изведени от страната и са оповестени от немските управляващи в Шенгенската осведомителна система за търсене.

От Министерство на вътрешните работи са уведомили ДАЗД, че на гранично контролно-пропускателен пункт „ Маказа “ са открити три малолетни лица, оповестени за интернационално търсене. Експертите от ДАЗД са подхванали нужните дейности и децата са настанени от обществени служащи в подобаваща обществена услуга, до момента в който се провежда предаването им на упълномощените експерти от Службата по въпросите на младежта в гр. Крефелд, Германия.

ДАЗД координира и провежда всички дейности по връщането на децата на немските обществени служби. Гарантирана бе тяхната сигурност и сигурност, като към днешна дата те към този момент са на територията на Федерална република Германия, допълват от организацията.

През септември ДАЗД и Министерство на вътрешните работи помогнаха за връщането на две белгийски деца в страната им. Двете малолетни девойки бяха оповестени от белгийските управляващи за търсене. При инспекция на граничния контролно-пропускателен пункт „ Калотина “ органите на Министерство на вътрешните работи откриват самоличността на търсените деца. Те са пътували с татко си, за който белгийските управляващи са издали заповед за задържане за закононарушения против личността.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР