Три държави - Франция, Холандия и Дания искат отлагане на

...
Три държави - Франция, Холандия и Дания искат отлагане на
Коментари Харесай

Франция, Холандия и Дания искат отлагане на преговорите с Македония и Албания

Три страни - Франция, Холандия и Дания желаят отсрочване на договарянията с Република Македония и Албания за присъединение към Европейски Съюз. 25 страни членки са подготвени началото на договарянията да бъде обещано от през днешния ден до лятото на идната 2019 година Това съобщи гръцкият министър на външните работи Никос Кодзиас, излизайки от срещата на Съвета по общи въпроси в Люксембург, оповестява македонският вестник „ Независен ”. 
 
Кодзиас добави, че е обяснил на сътрудниците си, че геополитическата обстановка в района изисква помощ за двете страни, а не отсрочване и че вътрешната обстановка в Република Македония и Албания изисква непоклатимост и сигурност, а не основаване на нови проблеми.
 
Според гръцкия външен министър сега се договаря за компромис, който да направи допустимо започването на договарянията. Кодзиас добави, че схваща обяснението, обещано от страна на някои страни за реформиране на Евросъюза, съгласно него обаче промените могат да се създадат дружно с разширението на Общността.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР