Три болници в Бургас са отказали да приемат 13-годишно дете,

...
Три болници в Бургас са отказали да приемат 13-годишно дете,
Коментари Харесай

Дете получава гърч, след като три болници отказват да го приемат в Бургас

Три лечебни заведения в Бургас са отказали да одобряват 13-годишно дете , което по думите на родителите му било " в тежко положение ". За това сигнализираха близки на 13- годишната Яница. Едва откакто е извикана кола за спешна помощ, детето е настанено в държавната болница в Бургас.

Вуйчото на Яница описа, че рано сутринта тя се почувствала зле, почнала да повръща. Близките и търсят помощ в най-близката частна болница. Там отхвърлят да одобряват момичето, тъй като дежурният доктор решил, че положението му не е незабавно. Семейството се насочва към незабавната помощ в държавната болница.

„ Там отхвърлиха да им окажат незабавна помощ, а детето продължава да се усеща отпаднало и да се утежнява. Цялото и тяло е беше студено, беше посиняла, с изтръпване по крайниците и изтощение. Та не можеше да стои сама права " , споделя вуйчото Иван Иванов.

Детето е ориентирано за обзор в незабавен кабинет. Пред него има опашка, тъй като лекарят вътре е правил операция на дете с заплаха за живота.
Близките на Яница се отказали да чакат и се насочили към втора частна болница. От там също преценят, че детето въобще няма потребност от хоспитализация, защото се оплакало единствено от студени ръце.

На излизане от болничното заведение, обаче, по думите на околните, детето получава гърчи и губи схващане. Вуйчото се обажда на тел. 112. Търси помощ и от РЗИ.

От УМБАЛ Бургас изпратиха публична позиция, в която е обяснено, че не са приели детето поради други незабавни случаи.

„ След като са върнати от други лечебни заведения, родителите са пристигнали в болничното заведение с недоволство, че на детето са му „ студени ръцете ". В Спешно поделение са решили, че казусът не е незабавен и детето не е за хоспитализация. Насочено е за обзор към наложителен кабинет, защото в този миг в Спешно поделение е обработвано дете с заплаха за живота след усвояване на непознато тяло. В неотложния кабинет също е имало пациент, както и други чакащи, родителите са отказали да изчакат експертът да се освободи и си тръгнали. Отишли са на обзор в частно лечебно заведение, където експертът също е решил, че детето не е за банкет в болница и е изписал терапия. При излизането от частното лечебно заведение, те са се обадили на телефон 112 и са извикали кола за спешна помощ, която е докарала детето в УМБАЛ Бургас. Съгласно настоящите разпореждания пациент, дошъл с кола за спешна помощ се хоспитализира . Детето е признато в детско поделение . Състоянието му е устойчиво, проучванията са положителни, няма температура, няма данни за вирусна или друга зараза, няма и недоволства ".

От здравната ревизия в града дадоха обещание да бъде осъществена инспекция по случая.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР