„Тревога” е думата на 2019-а, според лидера на БСП Корнелия

...
„Тревога” е думата на 2019-а, според лидера на БСП Корнелия
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: „Тревога” е думата на 2019-а година

„ Тревога” е думата на 2019-а, съгласно водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Имаше паника измежду фамилиите на децата, във връзка със Закона за обществените услуги, паники в медицинските среди, за заплатите, за бъдещето на опазването на здравето, паника за водата, в този момент, митинги. Имаше една тревога, през цялата 2019-а, витае във въздуха”. Това сподели тя в предаването „ Годината” по Дарик радио.

По въпроса за загубата на Българска социалистическа партия на двата типа избори, провели се през изминаващата 2019 година, Нинова отговори, че аргументите са справедливи и субективни.

„ Обективните са – платен избор, корпоративен избор, невалидни бюлетини, ниска изборна интензивност, замяна на същински избор. Субективните, са аргументи, вътре при нас”, показа водачът на Българска социалистическа партия. „ Такъв е резултатът. За нас е значима, посоката, дали е вярна. По-важно е, дали членовете, симпатизантите и българското общество мислят, че е верен пътят”, акцентира Нинова.

Според Нинова, Българска социалистическа партия би трябвало да продължава по същия път.

„ Категорична съпротива, чиста и ясна опция, което към момента не сме изпълнили като цяло, очевидно, откакто обществото не ни припознава като първа политическа мощ, продължение на промяната в партията. Предстоят ни доклади и избори в цялата партия, ще се избират нови управления по места, нови делегати на конгреса. Това е един метод да се обнови партията, долу в структурите. И ни следва, за пръв път в 100-годишната ни история, директен избор на ръководител, една, съгласно мен, прелестна европейска практика”, съобщи Корнелия Нинова.

„ Смелост” ще е думата на 2020 година, съгласно Корнелия Нинова.

„ Мисля, че имаме потребност от смели хора, от отърсване от страха и от апатията, тъй като огромният проблем на политическата ни система е апатията, страхът да си изразяваш мнението, страхът да правиш смели промени в опазване на здравето, в обучение. Смелост ни би трябвало през 2020 година и смели хора, които да дадат визията на България за години напред”, сподели още Корнелия Нинова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР