Третото задържане на Петър Рачков с наркотици се е състояло

...
Третото задържане на Петър Рачков с наркотици се е състояло
Коментари Харесай

Замръзнахме! Рачков Е Таен Могъщ Наркобарон! Мутрите Му Се Кланят, Той Е Кралят На Синтетичната Дрога!

Третото задържане на Петър Рачков с опиати се е състояло точно на празника на славянската книжовност и просвета 24 май, разкриват от Министерство на вътрешните работи.

Тогава ченгетата устроили капан на 39-годишния брат на шоумена от Нова тв, подлагайки му авансово „ респектиран “ клиент. В момента, в който Петър подал плик с 3 грама синтетична дрога от типа „ пико “ на купувача, цивилни служители на реда го арестували.

Минути по-късно, при обиск в жилището на братът на Димитър Рачков ченгетата намерили още няколко грама опиати, прозорливо скрити в запалки. Бургаската прокуратура към този момент е повдигнала обвиняване на Петър за търговия с опиати, само че братът на именития артист Димитър Рачков не е в ареста, а на независимост под алегорична парична гаранция. От години родственика на шоумена се радва на изненадваща отзивчивост от страна на органите на реда.

Позовавайки се на собствен източник от бургаската полиция, „ Уикенд “ написа, че Петър самичък създава опиатите, които продава, като в последната година и половина работи единствено с тествани през годините клиенти поради засиленото полицейско внимание към особата му.

„ Отдавна разполагаме с данни, че Петър самичък създава синтетична дрога, въпреки да няма химическо обучение. В локалния ъндърграунд той е считан за „ Господаря на пикото “, тъй като умее да бърка относително качествена дрога. Знае се и друго – че до неотдавна е снабдявал с диетилов етер, редуктори, солна киселина и други мъчно откриваеми за редовите „ готвачи ” на дрога разтворители още няколко наркоорганизации в Бургаския район “, твърди информаторът.

Само преди 2 години бургаските антимафиоти разрушиха тайната нарколаборатория на Петър Рачков, само че по този начин и не съумяха да потвърдят, че точно братът на известния шоумен Димитър Рачков е стопанисвал обекта. През март 2017 година Петър е хванат с още двама дилъри - Станимир Узунов – Стойо Хапа и Георги Георгиев – Сърмата.

Престъпното трио е хванато минути откакто е натоварило в багажника на автомобил „ Пежо ” огромно количество пико, както и няколко пластмасови бутилки с амониев карбонат, бензол и солна киселина – химически субстанции, от които се създава амфетамин. Малко по-късно ченгетата достигнали и до нарколабораторията в държавен парцел – Помпената станция в Бургас, която е ситуирана до разклона да село Черни връх край Камено. Петър работи като диспечер-механик в бургаския клон на „ Напоителни системи ” и съгласно длъжностната му характерност дава отговор за ремонта и поддръжката на Помпената станция.

От нарколабораторията, приютена в държавен парцел, ченгетата изземват няколко литра амониев карбонат и солна киселина, задоволителни за производството на 50 кила синтетична дрога. Въпреки, че анализът демонстрира, че опиатите, открити в автомобила, в който се вози Петър, са създадени точно в лабораторията в Помпената станция, братът на Рачков се разминава с обвиняване за произвеждане на опиати. Бургаската прокуратура приема, че няма задоволително доказателства, че точно Петър е виновен за индустриалния наркопроцес.

Миналата година братът на Димитър Рачков още веднъж бе хванат със синтетични опиати, откакто при обиск в дома му в Бургас бяха открити 4 грама пико, както и кутия с хранителни добавки. По този случай Петър има обвиняване, което обаче още не е влезнало в съда.

Трите ареста за произвеждане и търговия с дрога обаче не изчерпват обемното незаконно досие на Петър Рачков. През годините той е арестуван още 6 пъти от органите на реда в Бургас, като при три от случаите е задържан за шофиране без брошура.

Въпреки потвърденото джигитство на Рачковия брат, той към момента не е получил неоправдателна присъда, като делата му се точат от няколко години. Петър е арестуван и за продажба на подправени долари, задържан е на два пъти и за други престъпни действия, за които обаче отминалостта от дълго време е изтекла. Неизменните триумфи на родственикът на Димитър Рачков над правораздаването карат мнозина да се съмняват, че над Петър е спуснат всесилен магистратски чадър.

„ Няма друго пояснение – постоянно го хващаме с дрога, а той се измъква. Досега в Бургас няма случай наркоразпространител да е задържан три пъти с опиати и да не е получил никаква присъда “, гневят се на съдии и прокурори служителите на реда в Бургас.

Петър Рачков ще бъде уволнен като чиновник на държавно сдружение „ Напоителни системи ” след следващия му арест. Братът на шоумена Димитър Рачков работи като диспечер-механик на Помпената станция от 2012 година против скромната заплата от 600 лв.. Разбира се, той стои на този пост не поради парите, а поради алибито, което му обезпечава формалната специалност.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР