Третото тримесечие завършва с лоши новини за два от световните

...
Третото тримесечие завършва с лоши новини за два от световните
Коментари Харесай

Лоши новини за Apple и Samsung: Спад на продажбите и на печалбата през тримесечието

Третото тримесечие приключва с неприятни вести за два от международните водачи на пазара на смарт телефони. Южнокорейската Samsung регистрира изострен спад на облагата си, а американския ѝ съперник Apple разочарова със слаби продажби на iPhone за интервала сред юли и септември.

Samsung записва 56% понижение на оперативната си облага през третото тримесечие на 2019 година, а основната причина за този резултат са лимитираните продажби на чипове. От компанията чакат търсенето да се възвърне през 2020 година.

От Samsung записват оперативна облага от 7,8 трилиона корейски вона или 6,7 милиарда $ за обсъждания интервал спрямо такава от 15,1 милиарда $ за същото тримесечие на 2018 година.

Продажбите на компанията са с 5% надолу до 62 трилиона вона или 53 милиарда $, само че с 10% по-високи от тези през предходното тримесечие, написа CNN Business.

Въпреки това от южнокорейския колос показват, че продажбите на смарт телефони са се " подобрили доста " през тримесечието, като главен принос за това има моделът Galaxy Note 10, както и серията Galaxy A.

Със същото обаче не може да се похвали американския съперник Apple. Години наред компанията е подложена на критика поради това, че разчита за по-голямата част от приходите си само на продажбите на един артикул - iPhone. Сега резултатът от това към този момент се вижда, макар че след изострен спад на доставките на смарт телефони общо продажбите на Apple са на плюс.

През третото тримесечие на 2019 година продажбите на iPhone са се свили с 9%, демонстрират резултатите на компанията. Въпреки това основният изпълнителен шеф на американския водач Тим Кук показва, че това е " доста усъвършенстване " след понижение на продажбите с към 15% за предходните тримесечия.

За месеците сред юли и септември Apple регистрира растеж от 2% на общите си продажби, като това се дължи най-много на тези на AirPods и Apple Watch, които се усилват с 54%. Продажбите на услуги са с 18% нагоре, а тези на iPad - със 17%. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР