Третото редовно заседание на местния парламент на Варна е насрочено

...
Третото редовно заседание на местния парламент на Варна е насрочено
Коментари Харесай

Общинският съвет на Варна заседава в четвъртък, избират зам.-председатели и членове на комисии

Третото постоянно съвещание на локалния парламент на Варна е планувано за 7 декември, четвъртък, от 10:00 ч. в Зала " Пленарна " на община Варна.

Прокетът за дневен ред включва четири точки. Общинските съветници ще избират заместник-председатели на съвета и членове на непрекъснати, краткотрайни и профилирани комисии.

В последната, четвърта точка е планувано да се гласоподава кандидатурата на община Варна по Процедура " Програма за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в Черноморските общини в Република България ".

Очаква се локалните депутати да дадат единодушието си за кандидатстването на община Варна по план със съфинансиране със съглашение за партньорство. Общият размер на средствата по осъществяването на Процедурата е 5 млн. лева, като финансирането от Министерството на туризма ще бъде в 60 % от общия бюджет на плана, а собствният принос на колегата - 40 %. Допустими партньори/участници в плана са Аврен, Аксаково, Аврен, Бяла, Белослав, Варна, Вълчи Дол, Девня, Добрич-град, Долни Чифлик, Дългопол и др. 

Стойността на един план е не повече от 400 хиляди лева

По предложение на кмета на Варна Благомир Коцев ще се желае и единодушието на съвета за авансово осъществяване на решението.

По материала работи Геновева Михайлова, ДНЕС+
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР