Третото издание на фестивала на азиатска култура Магията на Изтока

...
Третото издание на фестивала на азиатска култура Магията на Изтока
Коментари Харесай

Фестивалът "Магията на Изтока" ще пренесе азиатската култура в Борисова градина утре

Третото издание на фестивала на азиатска просвета " Магията на Изтока " ще се организира на следващия ден в Борисова градина. От 10.00 до 20.00 часа на Лятната сцена и пространството към нея всички искащи ще могат да видят театрални, музикални и танцови осъществявания, бойни демонстрации, както и да се срещнат с кулинарните обичаи на Изтока, оповестяват уредниците.

За първи път българската аудитория ще има опцията да следи индийския танц " катакали ". Сред акцентите в програмата на фестивала са фешън ревю от Виетнам, фолклорни перкусии от Корея, бойни демонстрации по кендо, айкидо, таекуондо и " тайландският бокс " муай тай. А пакистанско арт дуо ще изрисува рейс от публичния превоз в София в обичайния махленски жанр Art Truck.

За феновете на кулинарните изкушения са готови лакомства като обичаен печен самун от Ирак, улична храна от Япония, корейски специалитети, индонезийски нудъли, тайландски сладки, суши, индийска веганска храна и палестински самун.

Най-малките гости на фестивала ще могат да вземат участие в работилници по обичайно индонезийско изобразяване с восък върху плат, направа на бижута, изработката на картички и книгоразделители по японката техника " кири-е ". Други забавни оферти са уроци по краснопис, обичайни корейски игри и индонезийски танци.

Водещи на събитието са радиоводещата Ива Дойчинова, музикантът Пейо Филипов и артистът Владимир Зомбори. Тази година фестивалът " Магията на Изтока " се включва в идеята в поддръжка на деца и фамилии в риск от разлъка на фондация " За нашите деца " посредством благотворителна акция. Колко са средставата, събрани от нея, ще бъде оповестено в 19.00 часа.

Повече информация за програмата може да бъде открита на страницата на фестивала във " Facebook ". Събитието е с вход свободен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР