Третодивизионният Шроузбъри Таун постигна изключителен резултат срещу непобедимия в рамките

...
Третодивизионният Шроузбъри Таун постигна изключителен резултат срещу непобедимия в рамките
Коментари Харесай

Магията на ФА Къп: Третодивизионен тим се опълчи на Ливърпул

Третодивизионният Шроузбъри Таун реализира извънреден резултат против непобедимия в границите на една календарна година Ливърпул. Възпитаниците на мениджъра Сам Рикетс стигнаха до гръмко 2:2 в дуел от четвъртия кръг на шампионата за Купата на футболната асоциация, осигурявайки си мечтано посещение на „ Анфийлд” при започване на идващия месец.

Още в първите минути на стадион “Ню Мийдоу” Ливърпул сподели, че рано-рано ще се опита да реши нещата в своя изгода. Футболистите на Юрген Клоп бяха отборът, който напълно владееше самодейността още от първия съдийски сигнал, до момента в който играчите на домакините се опитваха да работят с дълги топки, които да изненадат защитата на гостите.

„ Червените” действаха най-вече отдясно, където доста деен бе Неко Уилямс. Именно след негово центриране, Такуми Минамино бе доста покрай откриването на резултата, само че не съумя да засече с глава топката от два метра.

Гостите съумяха да открият резултата след четвърт час игра. Педро Чиривея изведе по отличен метод Къртис Джоунс отляво, който напредна и стреля тъкмо за 1:0.

Въпреки ранния гол за мърсисайдци, футболистите на Шроузбъри също имаха своите отлични благоприятни условия. И в трите шанса за домакините през първата част, в тяхната основа бе нападателят Шон Уоли, който в два от случаите даже съумя да насочи удар към вратата. При първата опция Адриан сподели класа и съумя да избие с крайник, до момента в който при вторият изстрел, топката мина около левия непряк дирек.

През първата част домакините трябваше да извършат и насилствена промяна в състава си, откакто Оливър Норбърн получи контузия и бе сменен от Дейвид Едуардс.

Второто полувреме стартира по най-хубавия метод за Ливърпул, и надлежно призрачен за Шроузбъри. Минута след подновяването на играта домакините си осъществиха безразсъден автогол, с който Ливърпул усили преднината си.

При едно привидно безобидно центриране на Неко Уилямс отдясно, Доналд Лав се опита да почисти топката несмущаван от никого, само че вместо това я насочи в долния десен ъгъл на личната си врата.

В 58-ата минута домакините пропиляха трета чиста голова обстановка. След отлична контраофанзива, Калъм Ланг се озова очи в очи с Адриан, само че ударът му по диагонала бе избит в корнер от стража на гостите. Малко по-късно Джош Лорент също имаше късмет след неточност на Жоел Матип, само че изстрелът му мина около вратата.

В 65-ата минута отборът на Шроузбъри понижи преднината на „ червените” след противоречива дузпа. Тя бе отсъдена за нарушаване на Ясер Ларуси против Джош Лорент. Повторенията обаче демонстрираха, че нарушаването искрено е отвън наказателното поле. Въпреки всичко обаче, резервата Джейсън Къмингс стреля доста тъкмо от бялата точка и понижи пасива на своя отбор.

Четвърт час преди края още веднъж Къмингс се трансформира в воин за своите, откакто още веднъж порази задачата. Този път нападателят се възползва от неточност в защитата на „ червените”, открадна топката и с доста обмислен удар в долния десен ъгъл не остави шансове на Адриан за 2:2.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР