Третият поред за тази година концерт от обичаната от най-малките

...
Третият поред за тази година концерт от обичаната от най-малките
Коментари Харесай

Безплатен концерт за деца и родители в чест на Деня на будителите в Градската галерия

Третият подред за тази година концерт от обичаната от най-малките поданици на Варна поредност " Музикална приказка " ще събере в Градската художествена изложба деца и родители на 29 октомври, неделя. Концертът е част от програмата " Варненско лято за деца " - взаимна самодейност на Дирекция " Култура и духовно развиване " на Община Варна, Международния музикален фестивал " Варненско лято " и НУИ " Добри Христов ". 
Вече седма поредна година събитията от нейния плакат са измежду най-желаните за варненските деца от начална учебна и предучилищна възраст. А родителите правят оценка високо опцията техните малчугани да могат свободно да се допрян до музикалните принадлежности, да бъдат приобщени към музикалното изкуство с такт и усмивка и да се забавляват доста в интерактивната форма на концертите.
Концертът на 29 октомври ще бъде отдаден на националните будители, чийто ден честваме на 1 ноември и ще премине под мотото " Българско - съвременно и класическо ". Пъстрата " Музикална приказка " този път ще бъде изтъкана от обичани национални, детски и поп песни, а децата ще могат да открият и магията на безконечните произведения на великите български композитори Петко Стайнов, Веселин Стоянов, Панчо Владигеров, Марин Големинов.

Водач на децата през годините и жанровете на българската музика ще бъде тяхната обичана познайница Г-жа Виола - Руми Петрова. Заедно с нея на сцената ще излязат Оркестърът на НУИ " Добри Христов ", детски перкусионен отбор, дребни гайдарчета - всички под палката на диригента Страцимир Павлов. Мултимедия ще покаже прелестни гледки от България, портрети на будители, знаци на българската държавност.

На финала всички дружно ще изпеят " Детство мое " и ще се включат в най-любимата част от музикалната приказка - мигът, в който феновете излизат на сцената и всеки хлапак може да вземе в ръце същински музикален инструмент и да направи първите си опити да посвири на него благодарение на Г-жа Виола и нейните другари.

Началото на " Музикална приказка " е от 11 ч. на 29.10. в Градската художествена изложба на Варна. Входът за концерта е свободен и за деца, и за родители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР