Третият кръг от преговорите на най-високо ниво между Белград и

...
Третият кръг от преговорите на най-високо ниво между Белград и
Коментари Харесай

Борел: Преговорите между Белград и Прищина не са леки

Третият кръг от договарянията на най-високо равнище сред Белград и Прищина под егидата на висшия представител за външни работи на Европейски Съюз стартира тази заран.
В началото на срещата Борел направи малко изказване пред присъстващите на събитието медии, с цел да поздрави ангажираността на двете страни да продължат договарянията.
 Еди Рама: Признаването на Косово от Израел е част от мини-шенгенския план Еди Рама: Признаването на Косово от Израел е част от мини-шенгенския план
Албанският министър председател Еди Рама приветства договорката сред Косово и Сърбия, подписана в Белия дом в петък, и отхвърли рецензиите към нея и къ...
Той акцентира, че сходни диалози не са по никакъв начин лесни, по тази причина „ съм благополучен, че виждам ангажираност и от двете страни ”, съобщи ръководителят на европейската дипломация.
По предварителна информация, президентът на Сърбия и министър председателят на Косово би трябвало да обсъдят през днешния ден въпроса за малцинствените общности и взаимните финансови искания и парцели. Медиаторите не огласиха елементи от дневния ред, само че по време на вчерашния брифинг Вучич засегна тематиката за Общността на сръбските общини и недвижимата благосъстоятелност на сърбите.
Миналата седмица Вучич и Хоти бяха на договаряния във Вашингтон, а през днешния ден не престават договарянията под егидата на Европейски Съюз. Този разговор е от значително значение за Белград и за Прищина, защото европейската интеграция на двете страни зависи от тези договаряния.
Позициите им, несъмнено, са разнообразни, само че те се връщат тук, с цел да намерят обща платформа и да работят за постигането на всеобхватна нормализация на връзките, акцентира Борел. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР