“Трети сме в класацията по най-нисък външен дълг в Европа

...
“Трети сме в класацията по най-нисък външен дълг в Европа
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Намалихме външния дълг с 2,3 млрд. лв.

“Трети сме в класацията по най-нисък външен дълг в Европа след Естония и Люксембург. ” Това заяви министър председателят Бойко Борисов пред министрите по време на вчерашното съвещание на кабинета.

“Излезе отчетът на “Евростат ”, от 29% на 25,4% понижава външният дълг на България. Люксембург има към 23%, само че с това движение, с което работи държавното управление, най-после на годината ще го свалим докъм 20%. Сиреч поколенията в България и в този момент са в тройката на отличните по-нисък външен дълг в Европа ”, разяснява Борисов. По думите му в пари това е към 2,3 милиарда по-малко отговорности.

“Преди година слушахме по какъв начин сме задължили страната. Как външният дълг пораства, по какъв начин генерации наред ще заплащат ”, опонира на опозицията министър председателят.

“От числата е видно, че провежданата от държавното управление благоразумна фискална политика слага България в едно от челните места на в Европейски Съюз по невисок размер на консолидирания дълг “Държавно ръководство ”, съобщи Менда Стоянова от парламентарната естрада.

В декларация от името на ГЕРБ тя оповести, че регистрираните ниски равнища на дълга са доста под междинните равнища за всички 28 страни-членки на Европейски Съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР