Трети кмет от ГЕРБ - Калин Каменов, който управлява във

...
Трети кмет от ГЕРБ - Калин Каменов, който управлява във
Коментари Харесай

Проверяват за корупция трети кмет от ГЕРБ

Трети кмет от ГЕРБ - Калин Каменов, който ръководи във Враца, е проверяван за съмнителни покупко-продажби в общината. Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ревизира две публични поръчки на община Враца, свързани с тролейбусния превоз в града. Разследващите са влезнали в общината и в общинското сдружение " Тролейбусен превоз ". Проверката е по сигнал за нарушавания при провеждането на две публични поръчки. Едната е за доставка на 9 тролейбуса, а другата - за 13 електробуса и станциите за зареждането им. Финансирането за над 32 милиона лв. е по Оперативна програма " Околна среда ". От тях 26 милиона лв. са безплатна финансова помощ, а над 6 милиона лв. са средства от община Враца. Възложител е тролейбусното сдружение.

И двете поръчки са извоювани от " Авто Инженеринг Холдинг Груп ". Всички останали участници са били отстранени от процедурата и не са стигнали до класиране. Подобна бе картината и на извършените търгове за покупка на електробуси в Бургас и Стара Загора, напомнят осведомени. Според постъпилия сигнал доставените тролейбуси не са произвеждане на полска компания, както е планувано в контракта с изпълнителя, а са създадени от беларуско държавно дружество, без да е открито, че дават отговор на транспортните условия в Европейски Съюз.

Антикорупционната комисия ревизира и подозрения за получени облаги от длъжностни лица, в това число и на по-високи позиции, при избора на реализатор на поръчките и при контрола на доставките.

Наскоро КПКОНПИ подхвана поръчките за покупка на електробуси във Варна и на рейсове в Стара Загора поради подозрения за далавери в гербаджийските общини. За Варна към този момент бе обявено, че е оказвано влияние на член на комисията по желание на реализатор в интерес на съответна компания.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР