Трети избори за годината в условия на пандемия. Повече от

...
Трети избори за годината в условия на пандемия. Повече от
Коментари Харесай

Вот под карантина - как протече гласуването с мобилните секции и в ковид отделенията

Трети избори за годината в условия на пандемия. Повече от 8000 са пациентите, настанени в коронавирус зоните у нас по време на днешния избор. С преносими секции гласоподават и карантинираните.

Вече близо месец Цветан Цветанов се бори с подлия вирус в коронавирус отделението на Александровска болница. Той се надява напълно скоро да може още веднъж да прегърне синовете си. 34-годишният мъж е измежду първите пациенти, дали своят вот тази заран.

Писнало ни е да всеки да краде, да дава обещание и да не прави нищо по въпроса и всеки би трябвало да даде своя глас, с цел да не се стига до там купените гласове да дефинират бъдещето на България.

В болничното заведение има общо 6 секции за гласоподаване - три стационарни и три коронавирус. По лист общо 236 са гласоподавателите, като 50 % от тях са заболели от ковид.

80% от гласуващите са спокойни, а другите 20 отхвърлят да гласоподават заради персонални аргументи. Ние нямаме усложнение, всичко върви под надзор. Принципно караме пациентите да скрият бюлетината, ние да нямаме взор към тях с цел да не се тормозят, изясни Гергана Иванова, ръководител на 104 -та СИК.

За карантинираните по домовете в столицата са обезпечени близо 70 преносими изборни секции. А до края на изборния ден може да се подават заявки за преносима секция.

Вотът на пациенти и карантинирани се регистрира в края на изборния ден в Районните изборни комисии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР