Трети голям пакет хуманитарна помощ тръгва от Кипър за Украйна.

...
Трети голям пакет хуманитарна помощ тръгва от Кипър за Украйна.
Коментари Харесай

Трети голям пакет хуманитарна помощ тръгва от Кипър за Украйна

Трети огромен пакет филантропична помощ потегля от Кипър за Украйна. С нея изпратената от островната страна поддръжка за украинския народ надвишава 2,5 млн. евро.

Новата филантропична пратка е на стойност над 500 000 евро и включва здравно съоръжение като респиратори и дефибрилатори, консумативи за първа помощ, медикаменти, предоставени от кипърския Червен кръст, противопожарно облекло и други нужни артикули.

Подготовката на пакета е приключена и той отпътува на следващия ден от Лимасол, заяви комисарят по въпросите на гражданското общество Панайотис Сентонас по време на визитата си на пристанището през днешния ден.

Помощта бе събрана от общини, локални общности, компании, публични организации и доброволчески групи, с поддръжката на редица държавни служби.

Първите два транша филантропична помощ бяха изпратени от Кипър при започване на март и началото на април. Те са на обща стойност над 2 млн. евро и съдържат повече от 215 тона храни, съоръжение за гражданска отбрана, медикаменти, медицински консумативи.

Помощта от Кипър за Украйна е най-голямата филантропична задача, реализирана в миналото в страната, също жертва на инвазия.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР