Трети ден продължават протестите на земеделските производители. Очаква се и

...
Трети ден продължават протестите на земеделските производители. Очаква се и
Коментари Харесай

Трети ден продължават протестите на земеделците

Трети ден не престават митингите на земеделските производители. Очаква се и през днешния ден те да блокират пътищата в страната. От няколко дни тежка техника е ситуирана на десетки места.

Вчера министър председателят Николай Денков организира среща с представители на сектора, само че тя стартира със скандал. Представители на част от аграрните сдружения отхвърлиха да седнат дружно на масата за договаряния. Разделиха се на такива, които желаят оставката на земеделския министър, и други, които не се афишират против Кирил Вътев.

Така срещите при премиера станаха с две групи протестиращи. По думите на част от участниците, в тях се е стигнало до замяна на обиди пред министър-председателя. Денков остана безапелационен, че ще се подкрепят единствено зърнопроизводители, които са на загуба.

Разговорите с властта ще продължат в края на седмицата. До тогава не престават и митингите, оповестява NOVA.

В документално известие от Министерския съвет обявиха, че на срещата е реализирано съглашение за подпомагането със 150 милиона за секторите месо, мляко, плодове и зеленчуци, мед, маслодайна роза, тютюн и винени лозя.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР