Трети ден от руската инвазия в Украйна. Отбраната на Киев

...
Трети ден от руската инвазия в Украйна. Отбраната на Киев
Коментари Харесай

Трети ден от руската инвазия в Украйна - отбраната на Киев удържа града

Трети ден от съветската инвазия в Украйна. Отбраната на Киев удържа града. Ракета порази жилищен блок и взе жертви. В столицата е въведен нов, по-строг комендантски час. Украинските управляващи настояват, че управляват главните градове. Най-малко 198 украинци, измежду които три деца са починали от началото на войната, заяви украинският здравен министър Виктор Ляшко. Ранените са над 1115. Москва разгласи, че през днешния ден е възобновила напредването на армията, откакто през вчерашния ден то е било спряно в очакване на договаряния.

Ракета удари жилищен блок в Киев и порази най-малко пет етажа. Загинаха двама души и шестима са тежко ранени.


синхрон - мъж не се изписва

" Провървя ни, бяхме в кухнята.Първият снаряд удари коридора.Успяхме да избягаме. "


Източник от съветското военно министерство е декларирал пред организация ТАСС, че не съветска, а украинска зенитна ракета е поразила блока.

За това, че е нападението е с ракета заяви кметът Виталий Кличко.


синхрон - Виталий Кличко
кмет на Киев

" Моля всички да запазят успокоение и най-важното е да останат в убежищата, тъй като врагът ще нападна от въздуха. Ракета удари жилищна постройка на улица Лобановски. Военните, полицията, Националната армия, Гражданска отбрана, доброволци пазят нашия град, построяваме кппта тъй че придвижването през града да е лимитирано и мъчно. Справедливостта е на наша страна! Слава на Украйна!


Кличко заяви, че за по-ефикасна отбрана в града се постанова нов комендантски час от 17 до 8 сутринта локално време.Тези, които са на улицата през това време ще се смятат за диверсанти.


атмсф сирена
Жителите на Киев и на други градове търсят леговище в изби, метростанции и бункери.
След среднощните интензивни сражения, боевете в Киев се придвижиха наоколо да държавните здания.


Украински мобилизирани резервисти се разположиха в огромен киевски хотел, покрай президентството, с цел да пазят държавния си глава.


синхрон - Мустафа Басееж
украински рзервист

" Президентът се държи съответно.Той право всчко вярно за нашата войска.Плановете на Путин и Русия в този момент са ясни ".


Украинският президент разгласи че, боеве се водят в Одеса, Харков, Уман, Херсон, Николаев, Чернигов. Руската войска е атакувала с артилерия и крилати ракети.Зеленски прикани Запада да е по-строг по отношение на Москва.


синхрон - Володимир Зеленски
президент на Украйна

" Жилищните здания, разрушени от ракетите и артилерията, са крайният мотив за света да спре това окупационно настъпление дружно с нас. Казвам това допустимо най-честно: народът на Украйна към този момент е спечелил и има право да получи участие в Европейския съюз. Това ще бъде главното доказателство за поддръжката на страната ни ".


Според ръководителя на съветската Държавна Дума,Вячеслав Володин, Зеленски и фамилията му са напуснали Киев още в петък и се намират в западния украински град Лвов.


Руската държавна телевизия заяви за боеве сред сепаратистите в Донбас и украинската войска. Според известията,силите на самопровъзгласилата се Луганска национална република са навлезли на 46 километра и са завладяли селищата Счастье и Муратово.

Чеченският водач Рамзан Кадиров разгласи, че е изпратил свои бойци в Украйна на страната на съветските сили.

Москва заяви за пауза в настъплението през вчерашния ден, само че и за за завладяването на град Мелитопол.

синхрон Дмитрий Песков
представител на Кремъл

" Вчера по отношение на предстоящите договаряния с украинското управление, главнокомандващият и президент на Русия подреди прекъсване на напредването на главните сили на съветските войски.Наистина бойните дейности продължиха, имахме конфликти с група националисти и бандеровци.Доколокото украинската страна се отхвърли от договаряния, през днешния ден напредването на главните съветски сили се възобнови ".

Заповедта на Кремъл е за нахлуване по всички посоки и още по-широка атака в Украйна.


Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР