Трети човек е имало на мястото на касапницата – вълчидолското

...
Трети човек е имало на мястото на касапницата – вълчидолското
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ: Съседка първа видяла окървавения труп на Недко, убийците му го били до смърт

Трети човек е имало на мястото на касапницата – вълчидолското село Войводино, където бе открит погубен 59-годишен мъж, научи БЛИЦ. Именно неговите показания са осветлили претекстовете за осъщественото безчовечие, за което бяха арестувани и към този момент обвинени са двама души от Вълчи дол. Както към този момент прокуратурата във Варна заяви – убийството в село Войводино е разкрито. Със 72-часова мярка за неотклонение в ареста са 27-годишният Ангел П. и 29-годишният Ивелин М. Двамата са привлечени като обвинени за обир, съпроводен с убийството на 59-годишния самотно живеещ мъж. Престъплението е по член 199, ал 2, т 2 от Наказателен кодекс и се санкционира с отнемане от независимост за период 15 - 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Жертвата се споделя Недко Великов – пенсионер по болест, който се издържал само от пенсията си и живеел непретенциозно, научи БЛИЦ. Хора от село Войводино описаха пред наш кореспондент, че са потресени от случилото се, а също по този начин недоумяват – по какъв начин и за какво тъкмо в къщата на Недко би отишъл някой да граби, защото той нямал нищо. Мъжът е несемеен, без деца. Има сестра, която живее в същото село и брат – в Девня. Те постоянно го наглеждали, тъй като бил с лек инсулт.

В нощта на 16-ти против 17-ти, когато се допуска, че е осъществено убийството, Великов е бил самичък в дома си. Мъжът постоянно заключвал външната врата и за това причинителите проникнали през прозореца. Недко усетил наличието им и се опитал да им окаже опозиция, за което свидетелстват и пострадванията по ръцете му. Последвало най-страшното – двамата убийци, след това открити от проверяващите като Ангел П. и Ивелин М. от Вълчи дол, омаломощили Великов и го пребили до гибел. Появилата се информация, че съседка е разкрила мъжа със забита секира в главата, бе изрично отречена пред БЛИЦ от ангажирани със случая. Прокуратурата пък публично заяви, че тялото на Недко е намерено безжизнено, със следи от пострадвания от тъп предмет по главата и тялото.

За зверството се схванало откакто съседка на Недко видяла сутринта на 17-ти, че външната врата на къщата му е отворена, което било нетипично за него – в никакъв случай не оставял отворена вратата. Повикала го по име, само че той не се обадил. Тя отишла при различен техен комшия и двамата се върнали в дома на Великов. Надникнали и заварили страшна панорама – на всички места било разбъркано, а Недко лежал цялия в кръв зад вратата на антрето към лятна кухничка в дома.

Сигнализирали в полицията, я откакто проверяващите пристигнали, станало ясно, че Недко е бил пребит до гибел. Съдебен доктор на място констарирал смърта, а първичният оглед посочил, че са му били нанесени голям брой удари с тъп предмет (предполага се желязо), главно по главата. Предположението на проверяващите е, че Великов е умрял след черепно-мозъчна контузия и свръх кръвозагуба.

След извършените процесуално-следствени дейности като причинители са открити Ангел и Ивелин. По данни на БЛИЦ те са създали признания. Единият от тях е добре прочут на поилицията, с престъпни регистрации, а във Вълчи дол има славата на автоджамбазин. С двамата е имало и трети човек, който към този стадий на досъдебното произвеждане е в качеството на очевидец. Именно той осветлил претекстовете на приятелите си да нахлуят в дома на Великов, а точно – обир.

Убийците му са обърнали наобратно цялата къща, тършувайки за нещо скъпо. Единственото, което Недко имал, били скатаните му пари за дърва за зимата, само че те не били открити от тях. За да не си заминат с празни ръце, извергите отнесли със себе си... две тави. Посудата след това е била открита от проверяващите и от нея са снети дактилоскопни следи.

Мярката за неотклонение на двамата арестувани ще бъде импортирана в Окръжен съд – Варна най-вероятно във вторник, когато ще се реши дали те ще останат зад решетките за непрекъснато.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР