Третата вълна на коронавирусау нас най-вероятно ще съвпадне с парламентарните

...
Третата вълна на коронавирусау нас най-вероятно ще съвпадне с парламентарните
Коментари Харесай

Кунчев прогнозира, че третата вълна ще съвпадне с изборите


Третата вълна на коронавирусау нас най-вероятно ще съвпадне с парламентарните избори. Това предвижда по БиТиВи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Преди малко повече от седмица той имаше друга прогноза – че ще преминем през пика на заболевамеостта преди вота.

Заразата обаче върви с плавни темпове и най-вероятно вълната ще се забави.

Кунчев приказва и за имунизационния проект. По думите му имунизацията не е пред неуспех. Той обаче призна за всеобщия песимизъм във връзка с имунизациите, който се следи освен у нас, само че и съвсем в цяла Европа.

Нищо не може да променим с вълшебна пръчица. Знаем какви са настройките по отношение на имунизациите на Балканите и те не са положителни. Младите хора разсъждават по различен метод, само че като цяло не знам до къде ще стигне обществото, до момента в който има вяра на неистини за имунизацията. От север на юг и от запад на изток се ускорява скептицизма. Макар че има изключения като Франция. Ваксинационният проект не е пред неуспех, а върви добре. До края на месеца ще получим 200 000 ваксини, а през март – общо 500 000. Провал ще е, в случай че имаме ваксини и персоналният доктор ни кани да се имунизираме, а като общество не го създадем, акцентира доцент Кунчев.

До месец ще имаме 4 типа ваксини с идването на „ Янсен “. В момента сме в подножието на нова вълна. Имаме увеличение с 25% на случаите. Ако по този начин се върви, до 4 седмици те може да се удвоят, сподели още доцент Кунчев.

Той увери, че изборният развой не може да е по-опасен от други ежедневни действия. Ако спазваш обикновените условия, няма никакъв риск. Той е доста по-голям при събиране с другари, извършване на покупки в мола или в градския превоз, акцентира здравният контрольор.

Кунчев предизвести също, че у нас настава британският вид на вируса. С други думи, върви вълната на разпространяване на ковид. Той не може да бъде спрян с гранични ограничения, счита той.

За отварянето на заведенията, доцентът бе безапелационен, че нищо не може да е ясно занапред. До 1 март има доста време. Задържането на затворените заведения не може да продължи безпределно. Не мога да ви кажа, дали решението за тяхното отваряне през март може да бъде променено. Няколко дни преди този момент ще има конференция, на която ще бъде оповестено окончателното решение, съобщи доцент Кунчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР