Третата седмица от постите е седмицата на . Значи според

...
Третата седмица от постите е седмицата на . Значи според
Коментари Харесай

Коледни пости - седмица 3

Третата седмица от постите е седмицата на. Значи съгласно традицията наложително ще има риба през седмицата. В постите има доста закономерности.

През тази седмица би трябвало хранителният режим напълно да е свикнал към постите. Аз усещах лекотата, утринното бързо пробуждане, бях се отърсила от мисълта „ Какво ще хапвам през днешния ден? ” и мислите ми бяха ориентирани към други неща. Имах възприятието, че виждам нещата по напълно нов метод, с отворени очи, толкоз ведро беше настроението ми.

Обичам да създавам с ръцете си всякакви неща и изключително обичам, в това да ми оказват помощ децата. За Коледа постоянно вършим нещо дружно – моята работа, за огромната щерка за учебно заведение, за дома нещо. Ако сме доста заети, оризът е вариво, което не изисква време. И в случай че сте си създали заготовки от замразени зеленчуци, ще имате едно вкусно постно ядене за 30 минути.

Имахте ли дотук някакво огромно прелъщение? Беше ли ви препоръчано огромно количество от обичаното ядене или някое екзотично, което постоянно сте желали да опитате? Били сте мощни и сте устояли? Чудесно, това значи, че за следващ път сте намерили персоналните си граници, успяли сте да се превъзмогнете и сте разбрали до каква степен стига волята. Постите оказват помощ и за този тип самопознание.

На този ден украсихме елхата и вечерята още веднъж трябваше да бъде бърза. Направих пъстърва във фолио на грил тиган. Това е нежна риба и не й би трябвало време – стига да е добре овкусена с лимон и малко зехтин, мащерка.

По време на моите пости открих някои хитринки, с които да си оказвам помощ, с цел да минава по-леко денят. Така да вземем за пример, в случай че имах доста задания и незначителен избор какво да хапвам, вземах дребна кутийка в дамската чанта, в която слагах дребни подкрепления. Най-здравословни и засищащи са ядките и сушените плодове. Те съдържат всичко належащо за тялото да изкара по-продължително време без " пълноценна " храна - протеини, мазнини, потребни захари, витамини и минерали.



И по този начин съвсем по средата на поста се разболях от грип. Типичен грип. Не можех да стана от леглото. За да издигнат духа ми, сътрудниците приготвиха състезанието „ Помагам на Цвети от Хера.бг ” и по този начин читателите започнаха да пращат своите оферти за постни предписания. От получените писма, от мненията в уеб страницата видях, какъв брой доста хора в действителност ни четат и се интересуват от постите и всички благи думи бяха безпределно трогателни.

Влияят ли постите на имунитета? Това зависи от доста неща, от базовия ни имунитет, от това, по какъв начин живеем и се храним. Ако не се храним здравословно и трупаме доста отрови от полуфабрикати, пакетирана храна, рафинирани захари, консерванти, постите сигурно биха очистили организма ни от тях и биха повишили имунитета. Аз нямам пояснения за моя грип, само че съм щастлива, че боледувах единствено един ден.

След тежкото еднодневно боледуване, при което постъпих както беше редно – цялостна отмора и доста течности, ме зарадва първата постна рецепта. Леко зареждане с чай и постни сладки с тиква – това беше храната ми през този ден.

Първата рецепта от състезанието беше на Диана от Пловдив

Виж още предписания от състезанието

Инна ми предложи за интервал на възобновяване след боледуване чорба с гъби шийтаке. Признавам, че не бях опитвала и избирам по-класически усети, близки до нашата софра, само че тази топла, вкусна и питателна чорба вдъхна нови сили.

за шараните, стръвта и настървяването. Ден преди отидох да пазаря към този момент заветния шаран. Бях изумена, с какво озлобление хората пристъпват към нормалните, бих споделил даже старомодни национални обичаи. Какво е това нахвърляне на пониженото, промоционалното, за какво сме толкоз нападателни озлобени. Може би всеки човек си мисли това понякога, само че като че ли по време на постите, когато малко излизаш от нормалното си светоусещане, всичко това придобива гротескни измерения.

Това възприятие не може да се задоволи с нямането на пари, тъй като единствено на метри има елементарен рибен магазин, където цените са сходни, само че няма това боричкане в 8 сутринта, можеш да си поговориш с продавачката, да обмените рецепта за. Чувството след такова извършване на покупки е ярко, усмихнато и въодушевено. А това е положително начало на коледното въодушевление.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР