Трета загуба в последните си четири мача записа Шон Мърфи,

...
Трета загуба в последните си четири мача записа Шон Мърфи,
Коментари Харесай

Мърфи отпадна от Шанхай Мастърс в сблъсък с много брейкове

Трета загуба в последните си четири мача записа Шон Мърфи, който не можа да преодолее квалификациите за Шанхай Мастърс. Един от носителите на “Тройната корона” в снукъра позволи поврат от 4:2 до 4:5 против 17-годишния китаец Сижун Юан във високорезултатен дуел.

2017 Shanghai Masters Qualifiers | Preston, England | 17 Years old Chinese player Yuan Sijun wins former World champion Shaun Murphy pic.twitter.com/HuYlKPLnKm
— Snooker Croatia (@SnookerCroatia) October 12, 2017
Магьосника поведе в резултата със солидни серии от 85, 85, 65 и 105, само че невръстният азиатец също показва забележителен брейк-билдинг - 74, 61, 107, в това число сполучливи мини-визити в решителния фрейм, който приключи 90-0 в негова изгода. Мърфи въобще не вкара топка в последните две партии и по този метод пропусна опцията да откри място в главната скица в Шанхай.

What a match that was, great comeback by Yuan Sijun to knock out Shaun Murphy today. pic.twitter.com/rCeskExgkt
— Matt (@ProSnookerBlog) October 12, 2017
След мощното начало на сезона и двата финала в Шампионата на Китай и “Пол Хънтър Класик” се следи известно оттегляне за един от най-натоварените майстори на щеката през актуалната акция. Мърфи първо загуби на осминафиналите в Indian Open с 1:4 от Елиот Слесор, след това във втори кръг на World Open с 3:5 от Даниел Уелс и в този момент от Сижун Юан, като единствената му победа в последните четири мача бе в квалификациите за Международния шампионат - 6:0 над Матю Болтън. Също по този начин Магьосника не взе участие в провелия се предходната седмица Европейски Мастърс, защото също не мина квалификациите след 2:4 от Джон Астли при започване на месец август.

По-рано денем в пресявките на Шанхай Мастърс бе " дадена още една жертва " от играчите в топ 16 на международната класация - Кайрън Уилсън претърпя проваляне от Джерард Грийн.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР