Трета ядрена електроцентрала и турски автомобили - това са новите

...
Трета ядрена електроцентрала и турски автомобили - това са новите
Коментари Харесай

Успехът на турската икономика според Ердоган - трета АЕЦ и турски автомобили

Трета нуклеарна електроцентрала и турски коли - това са новите стопански цели пред Турция съгласно турския президент Реджеп Ердоган.
Подобно на съветския си сътрудник Владимир Путин, и Ердоган направи обширна конференция със зрителски въпроси " Директна линия ". Питанията идваха от обществените мрежи, прецизира Агенция " Фокус ".
" АЕЦ " Аккую " ще отговори на 10% от енергийните ни потребности “, уточни Ердоган, като добави, че за още 10% ще отговори втората АЕЦ, която ще бъде ситуирана в Синоп. " Ще имаме опция за още повече от това с трета централа ", заяви турският президент.
АЕЦ " Аккую " се строи в Мерсин и ще има четири нуклеарни реактора с обща мощ 1200 мегавата, като ще бъде издигната от съветската държавна компания " Росатом ".
Освен това, съгласно Ердоган първият напълно турски автомобил щял да усили Брутният вътрешен продукт на страната с 50 милиарда евро. " Ще забележим тези домашни и национални транспортни средства в нашата страна през 2022 година, а също по този начин ще ги изнасяме и на международния пазар ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР