Трета поредна нощ на сблъсъци между палестинци и израелската полиция

...
Трета поредна нощ на сблъсъци между палестинци и израелската полиция
Коментари Харесай

Поредна нощ на сблъсъци в Ерусалим

Трета поредна нощ на конфликти сред палестинци и израелската полиция в Ерусалим. Ранени са стотици палестинци и над 20 израелски служители на реда. По-късно през днешния ден се чака ново усилване на напрежението поради плануваното еврейското националистическо шествие в града.

Традиционният марш се организира годишно по случай Деня на Ерусалим, който е израелски народен празник, отбелязващ обединяването на града през юни 1967 година Много палестинци обаче го считат за умишлена провокация.

Бивш почитан израелски чиновник на защитата прикани маршът да бъде анулиран или пренасочен, като предизвести, че „ бурето с барут гори и може да експлодира когато и да е “.

Напрежението в града остава високо.

В основата е евентуалната опция фамилии в квартал на Ерусалим да бъдат изгонени от домовете си вследствие на продължаващо дълго време дело за земя в региона.

Заселници настояват, че тя е израелска. Заседание по процеса трябваше да се организира през днешния ден в Израелския висш съд, само че чуването беше анулирано в неделя по искане на израелския общоприет прокурор.

Нова дата ще бъде избрана в границите на идващите 30 дни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР