Трета жертва изплува покрай ареста на двамата задържани за убийството

...
Трета жертва изплува покрай ареста на двамата задържани за убийството
Коментари Харесай

Трета жертва на убийците от Негован?

Трета жертва изплува около ареста на двамата арестувани за убийството на треньора по битка Йордан Атанасов и брачната половинка му Марияна, сподели инспекция на " България Днес ". Останките на убитите и разфасовани жертви бяха открити в пет бидона в езерото край софийското село Негован преди две седмици. За жестокото закононарушение бяха задържани двамата строителни служащи Пламен Шляпашки и Георги Нанчев от София.

Оказа се, че преди двамата да бъдат закопчани, фенът на бързи мотори Пламен Шляпашки се е замесил в имотна машинация с вкусен апартамент в квартал " Гео Милев ". Става дума за жилище малко над 100 квадратни метра, което е изтъргувано за скромната сума от 112 500 лева, при пазарна цена най-малко два пъти по-висока. 85-годишната собственичка на жилището Цветанка издъхва при съмнителни условия през предишния септември, споделя една от трите й дъщери пред " България Днес ".

Пламен Шляпашки се появил в блока преди повече от година. Съседка го засякла в асансьора и разменили няколко фрази, до момента в който пътували към последния етаж на блока. Пред дамата той споделил, че е занаятчия и идва да ремонтира жилището на Цветанка. Сложил пръст на устата като знак към комшийката да си мълчи и влезнал в дома на старата жена.

Връзката на Шляпашки с пенсионерката станала посредством нейната щерка. Тя била колежка с него в Техническия университет и споделила, че жилището има потребност от ремонт. Колко пъти е ходил Шляпашки в жилището и какво е правил, наследничките на баба Цветанка единствено подозират.

На 7 септември 2018 година една от дъщерите й получила позвъняване от Окръжна болница, че майка й е получила удар и е в интензивното. Два дни по-късно пациентката издъхва.

" Съжалявам, че не поискахме ексхумация, тъй като гибелта на майка ми е доста съмнителна - или някой я е блъснал и е паднала, или някой й е споделил, че апартаментът й към този момент не е неин ", изяснява дъщерята на умрялата жена. Наследничката схваща за престъпната продажба два-три месеца по-рано напълно инцидентно. Оказва се, че баба Цветанка не е плащала сметки за ток, а когато щерка й отишла да покрие отговорностите, схванала, че партидата към този момент се води на различен човек.

При последвалата инспекция се оказало, че апартаментът е продаден. Негов притежател по документи е гражданин на дребен град край Перник, сподели инспекция на " България Днес " в Имотния указател. Според осведомени въпросният " новодомец " нееднократно е ходил на адреса дружно с касапина Пламен Шляпашки. Самият Пламен от своя страна бил прокурист по договорката с жилището на бабата. По тази причина неговото име се появява в исковата молба на наследниците за повреждане на покупко-продажбата.

" След гибелта на майка ми в жилището не намерихме нито стотинка, а тя имаше много пари. Освен сякаш получените от продажбата на жилището тя имаше и суми от договорка със земя в квартал " Слатина ". Въпросният Пламен Шляпашки се появи в дома на майка ми в деня, в който ни се обадиха от болничното заведение, че е получила удар. Изрази угриженост за положението й. Мога да го опиша като човек, който вдъхва доверие и дава сигурност ", разказва арестувания Шляпашки дъщерята на баба Цветанка. Тя подозира, че до заграбването на жилището се е стигнало с напън върху майка й или посредством имитация на подписи и документи. Те са били в жилището, до който достъп като занаятчия и като угрижен и радушен сътрудник на сестра й е имал Пламен Шляпашки.

Новият притежател правил два пъти опити да влезе във притежание на парцела, само че те са пресечени, защото сега договорката е блокирана поради исковата молба на наследниците.

Бандата работи от години

От най-малко четири години работи бандата, която се оказва обвързвана с убийците на треньора по битка и брачната половинка му, изясняват близки до следствието. Освен Пламен Шляпашки и Георги Нанчев съществени участници в нея са купувачът на жилището на баба Цветанка и ром от софийския квартал Филиповци. Проверява се информацията, че " новодомецът " в кв. " Гео Милев " извършва ролята на мним покупател на откраднати парцели - жилища и имоти в София. На негово име през последните няколко години се водят десетки покупко-продажби за покупка на недвижими парцели. За част от тях също има искови молби за повреждане, както " продажбата " на дома на баба Цветанка.

Други жилища, за които наследници не са се усетили бързо, към този момент са изтъргувани от авера на Пламен Шляпашки

Криминалисти импровизирано разясниха, че се проверявали и още няколко странни смъртни случая на възрастни хора, някогашни притежатели на скъпи парцели.

На 1 млн. лева са точели Шляпашки и Нанчев

Един милион лв. са очаквали да приберат арестуваните за двойното ликвидиране на треньора по битка и брачната половинка му Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, научи " България Днес " от близки до следствието. По думите им касапите възнамерявали да ограбят спестяванията на разфасованите Йордан Атанасов и брачната половинка му Марияна. През последните няколко години старата двойка е продала седем жилището на атрактивни местоположения в София. Тяхната пазарна стойност надминава един милион лв.. Пламен Шляпашки познавал треньора по битка от към 15 години. Често ходел да ремонтира парцелите на някогашния състезател дружно с сътрудника си Георги Нанчев. Месеци преди убийството Йордан Атанасов споделил пред майстора, че лихвите по влоговете са ниски и няма изгода да държи спестяванията си в банката. Затова Шляпашки и аверът му замислили да очистят възрастния треньор и жена му и да ги оберат. Разчитали, че ще заличат следите си, като изхвърлят разфасованите трупове в езерото край Негован. Дъщерята на фамилията живеела в Нигерия и рядко се обаждала на родителите си, което било доста комфортно за проекта на убийците. Те обаче не разкрили пари в жилището на жертвите, а отмъкнали единствено фамилни полезности. Те са открити в дома на единия от задържаните.

При разпитите двамата арестувани прехвърляли виновността между тях. Впоследствие Пламен Шляпашки е признал, че той е стрелял по треньора по битка Йордан Атанасов и брачната половинка му Марияна. Убийството е осъществено на 14 юли в жилището на жертвите на столичния бул. " Витоша "

Арестуваните касапи са фамилни, имат и деца.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР