Треска обхвана Лондон на 15 февруари вечерта, когато холивудски сърцеразбивачи

...
Треска обхвана Лондон на 15 февруари вечерта, когато холивудски сърцеразбивачи
Коментари Харесай

„Дюн 2“: Премиерната прожекция взриви Лондон

Треска обхвана Лондон на 15 февруари вечерта, когато холивудски сърцеразбивачи излязоха на аления килим за международната премиера на новия им филм " Дюн ": Част втора .

Огромни тълпи от обожаващи ги почитатели чакаха на опашка с часове, с цел да ги видят и крещяха имената им още с влизането им.

Флорънс Пю и Остин Бътлър също бяха измежду звездния актьорски състав, който отпразнува премиерата на кино лентата.

Timothée Chalamet & Zendaya at the London premiere of 'DUNE 2'
— Complex Pop Culture (@ComplexPop)
Първоначално премиерата на дълго чаканото продължение беше планувана за предходната есен.

Датата на премиерата беше изместена поради стачките на холивудските артисти и сценаристи, които изтезаваха промишлеността през по-голямата част от предходната година.

" Огромно облекчение е най-сетне да пуснем кино лентата на екран ", съобщи режисьорът Дени Вилньов пред Би Би Си News. Той добави, че ще си " гризе ноктите ", до момента в който филмът в действителност излезе по кината идващия месец.

Епичният научнофантастичен филм е основан на романа " Дюн " на Франк Хърбърт, който излиза през 1965 година и е притежател на голям брой оценки, в това число премията " Хюго ".

florence pugh at the dune part 2 london world premiere
— sophia (@hellopugh)
Филмът наблюдава пътуването на Пол Атреидес (Шаламе), който се сплотява с любовната си тръпка Чани (Зендая) и пустинния народ фремени, с цел да се изправи против голяма вражеска войска.

В продължението героят на Шаламе научава техния специфичен метод на оцеляване на безплодната пустинна планета, до момента в който търси възмездие против заговорниците, унищожили фамилията му.

Шаламе признава, че е изпитвал " дребен напън " да довърши ролята си поради нейния критически и търговски триумф.

Говорейки на аления килим, звездата съобщи, че се надява, че ще има и " Дюн: Трета част ". " Надявам се на това, уповавам се мощно ", показа той от аления килим.

Светът на Дюн може да бъде много замайващ за тези, които не познават книгите. Той е цялостен с мистични пророчества, великански пясъчни червеи и воюващи фракции.

Timothée communicates with fans at the world premiere of Dune Part Two in London. Some lucky person signs cmbyn book.
— Dariasp (@Dariasp2)
Но за доста от почитателите на събитието в четвъртък на площад " Лестър " първоизточникът не беше главната причина да са там.

" Най-много се вълнувам да видя Тимъти Шаламе ", сподели един разчувствуван почитател. " Обичам го ", съобщи друго младо момиче, стиснало картонена дрънкулка на Шаламе.

Друга фенка описа пред Би Би Си, че е чакала да зърне Зендая, която провокира възгласи от тълпата, когато най-сетне се появи, облечена в замайващ железен костюм.

Шаламе се популяризира през 2017 година във кино лентата " Call Me By Your Name ", с помощта на който тогава той стана най-младият номиниран за " Оскар " за най-хубав артист в историята.

There is sand at the London premiere of " Dune 2. "
— Variety (@Variety)
Оттогава насам той се трансформира в интернет сензация и в най-предпочитания пин-ъп за милениалите и поколението Z.

27-годишната Зендая е известна фешън икона и си завоюва правилни фенове с функциите си в " Спайдърмен " дружно с приятеля си Том Холанд и в " Дюн ": Част първа.

Нова за франчайза за Дюн е и актрисата от " Опенхаймер " Пю, която се снима в ролята на нов персонаж - принцеса Ирулан.

" Тя е изцяло друга от всичко, което съм правила до момента ", споделя Пю пред BBC News, когато е помолена да съпостави героинята си с някои от другите си запаметяващи се функции.

" Все още е със същата мъдрост и смелост, само че всичко е приглушено, тъй че може би би трябвало да разперя криле в друга позиция и би трябвало да имам Денис, който да ме води по пътя, който всички от този актьорски състав усещат като огромен шанс ".

Звездният актьорски състав включва и звездата от " Мисията невъзможна " Ребека Фъргюсън, която е в ролята на майката на Пол Атрейдс, и Джош Бролин като военачалник Гърни Халек.

zendaya wearing thierry mugler couture fw95 at the dune part 2 premiere in london
— ❦ (@modelsdiaryy)
Кристофър Уокън, който извършва ролята на император Шадам, е друго ново лице в продължението, само че не взе присъединяване в лондонската премиера.

Очаквания за Дюн -2: След големия триумф на първата част, те са извънредно високи.

Първата част, която излезе на екран през октомври 2021 година, получи 10 номинации за " Оскар ", в това число за най-хубав филм, и завоюва шест награди - за операторско майсторство, монтаж, музика, образни резултати, дизайн на продукцията и тон.

Филмът също по този начин е сполучлив в боксофиса, като печели над 400 млн. $ в международен мащаб.

Очакването за новия филм е толкоз огромно, че даже вдъхновило кофичка за пуканки, която има похлупак във формата на песъчлив червей.

Предстои да забележим по какъв начин публиката в международен мащаб ще реагира на " Дюн: Част втора ", само че за почитателите, които видяха своите идоли Шаламе, Зендая и останалите звезди на премиерата, това несъмнено беше нощта, която чакаха.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР