Треньорката на фигуристката ни Александра Фейгин - Ина Лутай, обяви

...
Треньорката на фигуристката ни Александра Фейгин - Ина Лутай, обяви
Коментари Харесай

Шефът на Зимния дворец: Вече пълзи мухъл по стените, занемарено е само за няколко месеца

Треньорката на фигуристката ни Александра Фейгин - Ина Лутай, разгласи преди няколко дни, че ситуацията в столичния Зимен замък е отчайващо. А са се вдигнали цените за прилагане на леда по времето на последното управление на “Академика 2011 ”.

“За страдание, всичко е истина. Не мога да отрека нито една дума. Последните месеци не е работено. Климатикът е изключен, което основава конденз и мъгла. Вече мухълът стартира да пълзи по стените ”, изясни Антон Иванов, който от 1 септември се завърна като началник на пързалката, предава .

 През април с идването на Радостин Василев като министър той напусна по лично предпочитание. “Просто не желаех да им доставя удоволствието да ме уволнят ”, изяснява той.

През юни, когато не е имало лед, е трябвало да бъде направена профилактика на оборудванията. Разбира се, не е пипнато нищо. Най-тревожно е ситуацията с електрическата ролба, която бе купена от Италия. “Просто е трябвало да дойдат хора да я видят, както е по контракт. Сега се опасявам, че даже гаранцията на машината е паднала. А тя излиза всеки час да оправя леда ”, добавя Иванов.

Ролбата бе закупена по времето на Красен Кралев поради условията на интернационалните федерации за осъществяване на надпревари и техните екологични условия.

“Притеснявам се, тъй като имаме европейско по фигурно пързаляне и международно по хокей. Ако някой пристигна в този момент в залата, може непосредствено да изгубим семейството ”, безапелационен е шефът на Зимния замък. И признава, че го е позор да се желаят 265-270 лв. на час за тези условия.

Причината за тежкото положение е изключеният климатик. " Той би трябвало да работи 24/7. Не знам за какво е изключен. Така се появява кондензът, който се подвига към покрива, а по-късно слиза по стените ", изяснява Иванов.

“Един човек си направи реклама и сподели пространства, които в никакъв случай не са били ремонтирани. Били са заключени и достъпът на деца до тях е неразрешен. Но това е минало. Проблемът е, че единствено за няколко месеца всичко е разсипано ”, добави той.

Бившият министър Радостин Василев направи разходка из оборудването и сподели ужасяващи фрагменти.

“Истината излезе нескрито. Ремонтът бе единствено на леденото поле и съблекалните, с цел да може да има надпревари. Останалото бе просто самореклама ”, добавя Иванов.

Според него ситуацията става още по-сложно и поради един куп прекъснати контракти с наематели на разнообразни пространства. “Някои от тях са скъсани от през днешния ден за на следващия ден, откакто наемателят е изцяло безупречен. Притеснявам се, че може да се стигне до правосъдни каузи. А нали тъкмо наемът от тези пространства е за това да бъде ледът по-евтин за спортистите. Явно е въображаемо за нещо друго ”, споделя Антон Иванов.

" В момента работим непрекъснато, с цел да се възстановяват изискванията. Надявам се да се оправим ", сподели още шефът на оборудването.

В София има две пързалки - Зимен замък и " Славия ", които могат да се употребяват за тренировки. Добри условия има на Камчия и Кранево, само че те са в съветски комплекси.

" А тази зала даде олимпийка в Пекин. Нали за това се борим. Това е огромната задача. Да оказваме помощ на спортистите ", приключва той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР