Треньорите от топ отборите в Европа поискаха от УЕФА да

...
Треньорите от топ отборите в Европа поискаха от УЕФА да
Коментари Харесай

Революционно предложение във футбола! Искат премахване на правилото за гол на чужд терен

Треньорите от топ тимовете в Европа желаеха от УЕФА да преразгледа правилото за голове на непознат терен в европейските клубни шампионати. Освен това настояха за въвеждането на уеднаквен летен трансферен прозорец, който да затваря преди началото на шампионатите, написа Блиц.

„ Според треньорите в днешно време вкарването на гол на непознат терен не е толкоз мъчно, колкото е било в миналото. Според тях това предписание би трябвало да бъде преразгледано и ние ще обърнем внимание на желанието им “, разгласи заместник-генералният секретар на УЕФА Джорджо Маркети след среща с треньорите.

На обичайния годишен диалог участваха мениджърите на Манчестър Юнайтед и Арсенал – Жозе Моуриньо и Унай Емери, треньорите на Ювентус (Масимилиано Алегри), Реал Мадрид (Хулен Лопетеги), Наполи (Карло Анчелоти) и ПСЖ (Томас Тухел), както и някогашният ментор на Арсенал Арсен Венгер.

Правилото за гол на непознат терен е въведето първо в шампионата КНК през 1965 година и задачата е да замести хвърлянето на монета или назначението на трети мач на безпристрастен терен, когато двата отбора в елиминационната фаза не съумеят да излъчат победител.

Маркети посочи, че съгласно треньорите това предписание към този момент е контрапродуктивно и макар че окуражава гостуващите тимове да нападат, кара домакините да играят извънредно защитно, с цел да не получат гол.

Наставниците на топ тимовете са поискали и уеднаквен трансферен прозорец, който да затваря тъкмо преди началото на шампионатите, както през това лято беше въведено в Англия и Италия. Германия, Испания и Франция продължиха по остарелия метод и покупко-продажби се правеха до края на август. Джорджо Маркети даде обещание, че УЕФА ще прегледа и тази опция.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР