Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира загубата с 0:1 от

...
Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира загубата с 0:1 от
Коментари Харесай

Алегри: Сезонът за нас приключи в Севиля

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри разяснява загубата с 0:1 от Милан, която постави завършек на очакванията на отбора да се класира за Шампионската лига. Той призна, че тимът е душевен отпаднал от този тежък сезон, изпълнен с какви ли не катаклизми. Според него психическите сили на футболистите са свършили дефинитивно след загубата от Севиля на 1/2-финала в Лига Европа и те в този момент просто доиграват акцията.

" Благодарих на момчетата, тъй като това бе невероятен сезон, който би трябвало да затворим с чест в Удине. Не бих поискал сходен сезон на никого - да ти лишават точки, след това да ти ги върнат, след което още веднъж да ти ги лишават. Представянето ни довечера бе всичко, което можехме да създадем. Това бе сезон цялостен саномалии и всички го виждат. Хората споделят, че сме се провалили, само че успяхме да спечелим 69 точки, макар всички драми, през които преминахме. Според мен сезонът за нас завърши в Севиля. В оня миг свършиха менталната ни сила. Сбъркахме с позиционирането при гола на Жиру, а можехме да го предотвратим. Както споделих, това бе анормален сезон, само че спечелихме 69 точки и би трябвало да се гордеем. Ако не се бяха случили всички събития отвън терена, в този момент щяхме да сме се класирали за Шампионската лига ", съобщи Алегри.
 Милан изтръгна победа в Торино и ще играе в ШЛ за сметка на Ювентус Милан изтръгна победа в Торино и ще играе в ШЛ за сметка на Ювентус
Той приказва и за упованията си за бъдещето.

" Първо би трябвало да си починем, и колкото по-скоро, толкоз по-добре. След мача с Удинезе би трябвало умерено да проучваме всичко. Според мен имаме сложени положителни основи, които не би трябвало да разрушаваме с лека ръка. Това би била най-голямата неточност. В момента най-голямата ни вяра е до 20 август да знаем какъв брой точки считат да ни лишават, а не непрекъснато да си сменят мнението. Когато се върнах, знаех, че ще е мъчно да побеждаваме, не съм малоумен. Ако желаех да съм първенец, щях да отида другаде. Върнах се, тъй като фамилията и клубът се нуждаеха от мен. Има тимове, които прекарват по 6 години без да са в топ 4. С постигнатото на терена сме 3-ти, играхме 1/2-финал в Лига Европа и 1/2-финал в Купата на Италия. Футболът дава, само че футболът и взима, както в живота. Ще излезем по-силни от тази обстановка Но има тимове, които ще играят в Шампионската лига, единствено тъй като ни лишиха 10 точки. Не е ли по този начин? ", попита реторично наставникът

Накрая той бе запитан какъв брой време ще би трябвало на Ювентус, с цел да се завърне на върха.

" Нека не бъркаме омбиция с благоприятни условия. Ювентус постоянно би трябвало да има сходна упоритост, само че това важи и за други тимове. Имахме девет мощни сезона, само че в последните три не можем да спечелим купата. Сега значимото е да приключим сезона по най-хубавия метод ", приключи Алегри.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР