Треньорът на Яник Синър Дарън Кейхил вярва, че италианецът е

...
Треньорът на Яник Синър Дарън Кейхил вярва, че италианецът е
Коментари Харесай

Яник Синeр е готов да спечели шлем - Треньорът Дарън Кейхил излъчва увереност преди Аустрелиън опън

Треньорът на Яник Синър Дарън Кейхил има вяра, че италианецът е подготвен да завоюва огромна купа още на откритото състезание на Австралия през 2024 година

Бившият тенисист, който стигна до номер 22 в света, продължи като треньор, откакто се отдръпна през 1995 година, наставлявайки играчи като Лейтън Хюит, Андре Агаси, Анди Мъри и Симона Халеп. Кейхил се причисли към екипа на Синер през 2022 година

В изявление за италианското издание Кориере Дела Сера Кейхил изрази убеденост в способността на своя ученик да завоюва шампионат от Големия шлем.

Кейхил показа, че Синер е работил главно върху физиката си. Добре е известно, че италианецът страдаше от значително травми, които му попречиха да бъде по-постоянен. 

„ Той е подготвен да завоюва мейджър, още в Австралия. Физиката на Яник е приоритет. Сега той се доверява доста повече на тялото си, изпитва по-малко болежка, познава се по-добре “, сподели Кейхил.

Яник Синер е възнамерявал да стартира своя сезон 2024 на Аустрелиън опън, като ще пропусне всички шампионати преди този момент, сходно на Карлос Алкараз и Даниил Медведев.

2023-та бе извънредно сполучлива за южнотиролеца. Той стартира годината си с постигане до четвъртия кръг на АО 2023, като загуби от Стефанос Циципас в уморителен 5-сетов мач. След това той завоюва седмата си купа от АТР на Монпелие Оупън.

Световният номер 4 доближи край на турнира в Ротердам и полуфинал в Индиън Уелс. На Маями Оупън италианецът стигна до финала, побеждавайки Алкараз на полуфиналите. На финала той загуби от Даниил Медведев.

Безспорно обаче върхът на Синер през годината бе доближат, когато той завоюва първата си купа от сериите Мастърс 1000 на откритото състезание на Канада. След това италианецът победи Данил Медведев на финала в Пекин и завоюва купата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР