Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун засипа с похвали Александър

...
Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун засипа с похвали Александър
Коментари Харесай

Треньорът на Кингс засипа Везенков със суперлативи, сравни го с легендата Ману Джинобили

Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун засипа с похвали Александър Везенков след успеха със 124:123 против Голдън Стейт Уориърс. Българският баскетнационал влезе на паркета в края на третата част поведе своите съотборници към популярен поврат. В този миг " кралете " изоставаха с 16 точки, само че Саша съумя да обезврежда звездите на Уориърс, измежду които и Стеф Къри.

" Ние постоянно приказваме за това, че би трябвало да бъдем подготвени във всеки миг. Днес имаше две момчета, които влязоха от пейката и се отличиха с значими изяви. Единият е Кион Елис, който наниза доста значима тройка за нас, когато изпитвахме компликации в нахлуване, а също така принуди Стеф Къри да работи крепко за точките си. Той е стрелял 8/20 от игра, като тук приказваме за предстоящ член на " Залата на славата ”. Кион го пазеше няколко минути и се оправи добре. Вторият, естествено, е Саша. Той беше отвън ротацията за малко, само че през днешния ден влезе от пейката и вкара две основни тройки. Също толкоз значимо е, че имаше три битки и два чадъра, като имаше съдбоносен принос в отбрана. Когато той е на терена, просто би трябвало да го пазиш, тъй като в случай че го оставиш да е самичък, ще те накара да си платиш. Тези две момчета бяха на извънредно високо равнище през днешния ден ”, сподели Браун, след което съпостави Везенков с Ману Джинобили и първата му година като новобранец в Сан Антонио Спърс.
" При Саша това е част от процеса. Говорих си с него за това, че имах достойнството и удоволствието да бъда треньор на Ману Джинобили в първата му година в НБА. Той беше страховит в Европа, само че когато пристигна тук, първо се опитахме да му дадем титулярна роля, само че нещата не се получаваха и го оставяхме на скамейката. Имаше някои мачове, в които той не играеше поради треньорски решения. Ману не се дореди до титулярно място в Сан Антонио за най-малко една година. Това е развой, при който треньорският щаб би трябвало да откри най-точния метод да разчита на някого, с цел да оказва помощ на тима ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР