Треньорът на Рома Жозе Моуриньо сподели очакванията си за утрешния

...
Треньорът на Рома Жозе Моуриньо сподели очакванията си за утрешния
Коментари Харесай

Моуриньо: Да играеш на изкуствен терен не е футбол

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо показа упованията си за утрешния конфликт с ХИК Хелзинки в Лига Европа. " Вълците " гостуват във Финландия, а мачът ще се играе на неестествен терен. Това никак не се нрави на Специалния, който даже бе много краен, заявявайки, че това не е футбол. Една от най-тежките загуби на португалеца бе от Бодьо/Глимт (1:6), като и тогава срещата се игра на неестествен терен.

" Трябва ни победа и няма да ни е елементарно. Още след първия мач споделих, че когато играем 11 на 11, ще ни бъде много по-трудно, само че и за противника няма да е елементарно. Не сме пристигнали тук на почивка. Поздравих техния треньор след мача в Рим и признах, че са доста добре проведен тим. Има еволюция във футбола по тези елементи на Европа. Преди имаха обособени положителни играчи, а в този момент имат положителни тимове. Искаме да останем в този шампионат, а не да пазиме купата си в Лигата на конференциите ", отсече Моуриньо.

" Не желая да се окайвам от изкуствения терен, само че той не е в наша изгода. Трябва да играем при тези условия и това е ситуацията. Продължавам да настоявам, че да играеш на неестествен терен не е футбол, а напълно различен спорт. Този, който е привикнал да играе при тези условия, има преимущество. Миналия сезон играхме два мача на изкуствена настилка и ги загубихме и двата. Единият даже с исторически резултат. Хубавото е, че показахме на всички каква е истината, като разбихме Бодьо/Глимт на " Олимпико ". Утре няма да имаме подобен разкош, в случай че загубим, отпадаме ", добави португалецът.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР