Треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов

...
Треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов
Коментари Харесай

Националите по вдигане на тежести ще търсят място в Топ 10 на световното първенство

Треньорът на националния тим по повдигане на тежести Иван Иванов формулира задачите на отбора за Световното състезание, което ще се организира при започване на септември в Саудитска Арабия.

" Целта за Световното състезание не са толкоз медалите, а състезателите ни да реализират резултати в Топ 10. Защото това е критерият за присъединяване в квалификациите за Олимпийските игри идната година. Естествено, при по-високи резултати в дуела, ще имаме и по-големи шансове за медали ", сподели Иванов на конференция в София.

Той се върна и на достиженията на националите от Европейското състезание в Ереван, където българите завоюваха общо 11 медала - 3 огромни и другите 8 са в обособените придвижвания.

" Бях по-песимистично надъхан, тъй като подготовката ни доста закъсня. Не бяхме подготвени, нищо, че Карлос направи международен връх. Две години подред бяхме първи отборно в Европа, в този момент сме четвърти. Ето, че това се отрази. Дано това да е последната ни такава подготовка ", пожела си треньорът.

" Какво значи да имаме разлики с Карлос? Ние не сме в националния тим да се обичаме, а да свършим работа. Може да има разминавания в методиката на работа, само че всичко е конкретизирано ", отговори Иванов на въпрос дали може да работи дружно с европейския първенец Карлос Насар.

" Отборът ни е млад, работим с него в последните две години. Може би в бъдеще ще има няколко попълнения, само че това са хората ", добави той.

" В националния тим постоянно е имало един основен треньор и такива, които работят с по двата-трима състезатели. Всеки си има визии, само че отсега нататък би трябвало да бъдем всички дружно. До края на месец май би трябвало да има изясненост към финансовото положение на федерацията, а след републиканското състезание на 14 май би трябвало да се съберем на лагер ", сподели още Иван Иванов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР