Треньорът на Наполи Валтер Мадзари изрази разочарованието си от загубата

...
Треньорът на Наполи Валтер Мадзари изрази разочарованието си от загубата
Коментари Харесай

Мадзари: Не бяхме достатъчно прецизни в завършващата фаза

Треньорът на Наполи Валтер Мадзари изрази разочарованието си от загубата с 0:1 при гостуването на Рома. Това беше втора поредна загуба за южняците след тежкото проваляне с 0:4 от Фрозиноне за Купата на Италия през седмицата. 

" Питайте ме някакъв въпрос, вместо да ми казвате кой какво е споделил. Тогава ще ви отговоря. Смятам, че играхме добре. Фланелката на Политано бе дръпната, когато се откъсваше (б.р. - преди аления картон за ритник против Залевски). Това бе най-силният ни интервал в мача и ние бяхме тимът, който бе по-близо до успеха в оня миг. Не бяхме обаче задоволително прецизни в завършващата фаза с някои слаби удари, само че доминирахме във владеенето на топката. Освен ситуацията, което сътвори Белоти, не си припомням Рома да имаше друга заплаха в мача. Те не направиха нищо. Ние контролирахме събитията и мислех, че скоро ще поведем, само че се случи каквото се случи, тъй че да гледаме напред ", съобщи Мадзари.

Когато Наполи остана с 9 души на терена, наставникът промени схемата на трима в отбрана. Той бе запитан дали счита и отсега нататък да употребява сходна скица.

" Това ми се коства неуместно. Дойдох в Наполи, всички ме питаха за какво не трансформира схемата на трима в отбрана. Причината е, че ми харесваше по какъв начин отборът играеше предишния сезон. Ако не броим няколко играчи, които не са във форма, това е същият състав като предходната година. В момента сме леко очукани и има потребност да създадем някои промени, само че не считам, че е нужно да променяме цялата философия. Дойдохме в Рим и контролирахме топката в 68% от времето през първото полувреме. Това демонстрира, че сме на прав път. В бъдеще, когато подсилим отбраната, може да променим и схемата, само че не считам, че Наполи играе неприятно. Стилът ни е доста сходен на предишния сезон, само някои играчи не са в същата форма. Трябва да бележим повече, когато сътворяваме шест голови положения, това е всичко ", добави експертът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР