Треньорът на Милан Стефано Пиоли разкри, че Дивок Ориги ще

...
Треньорът на Милан Стефано Пиоли разкри, че Дивок Ориги ще
Коментари Харесай

Пиоли: Милан вече има облик

Треньорът на Милан Стефано Пиоли разкри, че Дивок Ориги ще бъде разполагаем за мача от Серия А против Сампдория в събота. Специалистът разкри, че Милан има построена еднаквост и към този момент може да се концентрира повече върху детайлите.

„ Росонерите “ няма да могат да разчитат на Алесандро Флоренци, който се подложи на интервенция на сухожилията на бедрото и ще бъде отвън игра най-малко за 6 месеца. В лазарета на Милан остават още Златан Ибрахимович, Анте Ребич и Раде Крунич.
 
Преди дуела със Самдория Пиоли разяснява: „ Изправяме се против стабилен противник и знаем, че те ще желаят да се потвърдят в този мач. Това е моментът, в който Ориги ще получи повече игрово време, тъй като досега му липсваше такова “.

Ротацията на състава ще бъде сложен ребус за разрешаване, заради натоварената стратегия на Милан. „ Росонерите “ изключиха от своята група за евротурнирите Ясин Адли и Малик Тиау.

Пиоли разяснява: „ Не одобрявам термина „ ротация “ на тима, тъй като имам религия във всички мои футболисти. Като предпочитам кой ще играе, го върша въз основа на това, кой съгласно мен ще помогне на Милан да завоюва мача. Има конкуренция на другите позиции и не мога да дефинира единствено една единайсеторка, която ще играе във всички срещи “.

В началото на своя трети сезон отпред на Милан Пиоли показа за това, че тимът към този момент има лична еднаквост: „ Сега играчите се познават по-добре, основали сме една конструкция на тима, която работи добре. Можем към този момент да се съсредоточим върху детайлите. Важното е да играем интензивно, тъй като не можем да си позволим друго, в случай че желаеме да печелим “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР