Треньорът на Левски Делио Роси даде пресконференция, на която коментира

...
Треньорът на Левски Делио Роси даде пресконференция, на която коментира
Коментари Харесай

Делио Роси: Исках Роналдо, Игуаин и Дибала в Левски, но ни отказаха

Треньорът на Левски Делио Роси даде конференция, на която разяснява миналата подготовка на отбора в Малта и показа мнението си за новите попълнения. Италианецът за следващ път отхвърли да разкрие какви са задачите пред него и " сините ", като добави, че на думи всички са мощни.

- По-добър ли ще е Левски напролет?
- Със сигурност работихме доста, с цел да изглеждаме по-добре напролет. Трябва на първо място да определим каква е задачата на една подготовка в паузата на шампионата. Това е единственият интервал, в който аз можех да работя по по-всеобхватен метод с момчетата. Говорим особено за физическата форма. Поради тази причина мачовете за нас бяха единствено едни тренировки, а не контроли. Сега би трябвало да допълним това, върху което сме работили и да подобрим играта си. И ще бъде моя задача да доведа новите футболисти до кондицията на останалите.

- Доволен ли сте от селекцията? Не закъсня ли прекалено много и ще има ли освободени?
- Казах ви, че няма смисъл да заменяме футболист единствено поради самата промяна. Ние избрахме тези футболисти, тъй като съгласно мен те ще могат да подобрят целия ни състав и ще могат да се интегрират добре. Тъй като ние ги бяхме избрали, трябваше да изчакаме, с цел да ги вземем. Имахме и други варианти, само че ние взехме тези, които искахме. Да, надявах се да дойдат по-рано, само че това не се случи. Иначе желаех Кристиано Роналдо, само че той не пожела да пристигна. Поисках и Игуаин, само че и той отхвърли. Дибала също го желаех (б.р. - приказва с ирония). Взехме тези, които имам вяра, че имат качествата да играят с нас. Не забравяйте, че бяхме и в зимния трансферен прозорец, където изборът не е доста огромен. Бих желал новите да ни оказват помощ, само че не мога да чакам, че напълно ще трансформират тима ни.

В момента участваме в два шампионата. Имаме 26 футболисти. Ако желаеме да създадем двустранна игра, няколко индивида няма да могат да играят. Всеки кръг аз мога да употребявам 18 индивида, което значи, че няма да употребявам 8. Трябва да направя избор. Не мога да дам на всички едни и същи благоприятни условия. Според мен ще е почтено някои да отидат на друго място и да покажат там своите качества.

- Какви цели има Левски?
- Целите би трябвало да бъдат постигани, а освен да се кажат. На думи всички сме доста мощни. На мен нищо не ми коства да кажа каквото и да било. Според мен е по-трудно да работим, в сравнение с да заявяваме цели.

Аз си поисквам да сме съперници в шампионата, а освен да участваме. Но отново се връщаме на въпроса - би трябвало да вършим нещата, а освен да ги споделяме. Разбира се, би трябвало да си сложим високи цели, само че и да ги реализираме. Не единствено да приказваме. Левски би трябвало да работи и да печели. Не би трябвало обаче да залъгваме никого.

- Доволен ли сте от изискванията в Малта? Нямаше ли да е по-добре да играете с по-силни тимове?
- Избрахме Малта поради климата и оборудванията, които има там. Често ми се случвало по време на подготовки да губим от слаби тимове. Случвало ми се е и противоположното. Нищо не ни костваше да играем с по-силни тимове, само че подобен мач би трябвало да се играе при равни условия. Трябва да сме в кондиция, в каквато е и съперникът. Освен това аз се връщам на въпроса, че тези срещи наистина бяха за нас тренировки. Тук се отдава огромно значение на контроли и се вършат изводи. Ако бием - значи всичко е добре. Ако падаме - неприятно.

- Искате ли Прохазка да остане в тима?
- Това е забавен въпрос, тъй като значим фактор е и икономическа част. Ако той желае повече пари от Роналдо, значи би трябвало да потърси друго място. Аз бих желал да продължи да играе за Левски. Според мен той заслужава да бъде тук. Но аз съм единствено треньор.

- Доволен ли сте от юношите?
- Трябва да кажа, че съм доста впечатлен от момчетата набор 2000/01 година. Лагерът беше дълъг и тежък, само че се оправиха. За да кажа, че са подготвени обаче, ще би трябвало да мине време. Със сигурност имат качества и капацитет да играят в Левски. Бих предпочел да работя с тези, които могат да бъдат бъдещето на Левски, в сравнение с с други футболисти с по-малък капацитет. Но тези последните сега са по-подготвени. Това е. Аз съм длъжен да пазя ползите на клуба.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА 
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР