Треньорът на Барселона Чави Ернандес говори на пресконференция преди утрешния

...
Треньорът на Барселона Чави Ернандес говори на пресконференция преди утрешния
Коментари Харесай

Чави: Говорих с Жорди Алба, той е един от лидерите ни

Треньорът на Барселона Чави Ернандес приказва на конференция преди утрешния мач против Кадис и дефинира “жълтите ” за “труден противник, играещ предпазен футбол ”. Барса гостува на “Нуево Мирандийа ” в събота от 19.30 часа и ще се опита да завоюва три точки против противник, който каталунците не са побеждавали в последните 4 срещи.

Може би точно предвид на въпросната отрицателна статистика Чави декларира, че тимът му е фокусиран напълно върху Кадис и към този момент никой в синьо-червено не мисли за идния мач против Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига. Запитан за Ектор Бейерин и Маркос Алонсо, последните нови попълнения на каталунците, Чави декларира, че те упражняват добре и сигурно ще бъдат в групата за мача.

По отношение на изявлението на Жорди Алба по отношение на ограничавания брой минути, които получава, и проваления трансфер в Интер, експертът от Тераса споделя: “Разбираме изказването на Алба, той работи старателно. Всеки има право на персонално мнение, само че най-важното нещо е, че Жорди е експерт, тренира добре и е един от водачите на отбора. Говорих с него и по принцип обичам да приказвам с играчите за метода, по който се усещат. В момента при нас има конкуренция и всеки един състезател би трябвало да се потвърждава ”.

Сред другите тематики е тази за бъдещето на Антоан Гризман, което съгласно Чави е “административен въпрос ”, а запитан за Пике наставникът дава отговор: “Говорих с Пике и обстановката понастоящем не е лесна. Но той игра добре против Виктория (Пилзен) и в бъдеще ще разгадавам на него. ”

Що се касае до някои от другите му играчи, Чави съобщи следното:

За промяната на Сержи Роберто против Пилзен: “Той е добре, оправя се добре, работи старателно и аз съм удовлетворен от него. Не знам дали ще бъде подготвен за утрешния мач [срещу Кадис - б.р.], само че несъмнено ще бъде подготвен за срещата против Байерн в ШЛ. ”

За Усман Дембеле: “Той е значим състезател за нас, употребява добре пространствата, вкарва голове и асистира и постоянно е бил част от моите проекти ”.

За Феран Торес: “Той нападна добре празните пространства и в последния мач [срещу Виктория (Пилзен) - б.р.] означи прекрасен гол. Феран също по този начин тренира добре и е убеден в себе си ”.

За допустима отмора на Педри против Кадис: “Ще решаваме на следващия ден, след заключителната подготовка. На някои играчи им се събраха много мачове, само че Педри се оправя добре и оказва помощ доста на тима ”.

За опорния халф против Кадис: “Имаме доста разновидности за опорен халф. Бускетс е доста значим в тази роля, само че разполагаме също по този начин с Френки де Йонг и Франк Кесие, както и с Андреас Кристенсен, който е играл на тази позиция в националния тим на Дания и се оправя сполучливо. ”

ЛЪЧЕЗАР ПЕТРОВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР