Треньорът Мартин Стоев e категоричен, че никога не е кандидатствал

...
Треньорът Мартин Стоев e категоричен, че никога не е кандидатствал
Коментари Харесай

Мартин Стоев: Никога не съм кандидатствал за селекционер на националния отбор

Треньорът Мартин Стоев e безапелационен, че в никакъв случай не е кандидатствал за позицията на селекционер на мъжкия народен тим по волейбол.

Пламен Константинов беше разгласен за треньор на мъжкия тим по волейбол. Името на Стоев се въртеше в пространството като един от любимците за поста.

" Никога за нищо не съм кандидатствал! Винаги съм казвал, че в състезания не вземам участие!. В България един конкурс или един търг се прави за тъкмо избрана компания, Всичко е нагласено авансово. Или се предлага поста на избран човек, или не се предлага. Кой ще ме прави оценка, би трябвало да е някой по-успял от мен, но няма... ", разяснява Мартин Соев за БГНЕС.

Бившият играч не е обиден от решението на волейболната федерация.

" Няма за какво да съм афектиран. Всеки има право да предлага поста, на който си желае. Мен не са ме канили да ставам селекционер на националния тим. Явно са решили да поканят Пламен (б.а. - Константинов). А, за това, че са ме споменавали в медиите или са ме обсъждали като вид, би трябвало да попитате федерацията каква е истината. За мен е дежа вю да ме спрягат и разискват за народен селекционер. Общо взето от 2012 година насам при всяка промяна на треньора изплува моето име. Но аз отново ви дублирам - в никакъв случай не съм кандидатствал за нищо ", продължи експертът.

Столичанинът пожела триумф на своя сътрудник.

" Няма какво да разясня. Времето ще покаже дали изборът е верен или не. За сътрудници не приказвам. Той е някогашен мой играч. В момента ми е сътрудник. Само мога да му пожелая триумф. Винаги съм бил за българин. Той си милее за тима, за страната, за момчетата и така нататък А чужденецът е просто един наемник ", отговори Мартин на въпрос дали вярно Константинов е бил предпочетен пред финландеца Туомас Самелвуо и италианеца Алберто Джулиани.

Стоев изненадващо разгласи, че не се е отказвал да води юношите, с които реализира големи триумфи в последните години.

" Не съм се отказвал, а договорът ми изтича на 31 декември. Този договор е подписан преди четири години с предходното управление на федерацията, когато отпред бе Данчо Лазаров. И досега не ми е предлаган нов контракт. Явно не са удовлетворени, не мога да ви кажа друго, питайте федерацията. В момента си почивам, ще измисля нещо. Сливнишки воин не е вид, тъй като бюджетът беше сгънат много и се получава малко аматьорска работа, което не е за мен. Миналата година отхвърлих доста съществено предложение от чужбина поради юношите, само че нямам никакви терзания все ще излезе нещо ", добави той.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР