Треньорът Ивайло Петев се върна в българското първенство с победа

...
Треньорът Ивайло Петев се върна в българското първенство с победа
Коментари Харесай

Звезден хеттрик даде важна победа на Лудогорец

Треньорът Ивайло Петев се върна в българското състезание с победа с 3:2 за Лудогорец над Черно море в 23-ия кръг на Първа лига. Разградчани завоюваха доста мъчно, откакто изоставаха с 1:2 близо 70 минути след началото на срещата. Но хеттрик на Кирил Десподов донесе триумфа, като капитанът на националния тим има към този момент 14 попадения и 8 асистенции от началото на сезона.

Ивайло Петев наследи уволнения преди по-малко от седмица словенец Анте Шимунджа и с днешния триумф към този момент отборът му има 53 точки, единствено 1 по-малко от водача ЦСКА-София. Петев се върна в Лудогорец 10 години откакто завоюва първите две трофеи за клуба.
-->
Срещата беше първа за новия старши треньор на Лудогорец Ивайло Петев, който до Нова година беше народен селекционер на Босна и Херцеговина. Но първото полувреме не мина по усета на новия треньор, както и на въодушевените от завръщането му ръководители на разградчани.

Гостите от Варна в типичния си нападателен жанр откриха резултата още в 8-ата минута посредством Исмаил Иса. Националът Виктор Попов пресече топката от дясно и потегли напред, комбинира с Мазир Сула, който продължи към Алекс Фернандес. От него топката стигна до Исмаил Иса и опитният нападател с второто допиране я прати зад тила на вратаря Серджио Падт. Домакините обаче изравниха в 20-ата минута посредством Кирил Десподов, който получи подаване от Доминик Янков, влезе от дясно по офанзивата на домакините и прати топката зад тила на Дюлгеров.

Лудогорци сътвориха още две положителни офанзиви, като при едната от тях Доминик Янков можеше да се разпише, само че Виктор Попов застана на време пред него и предотврати гол. В идващите минути обаче гостите направиха нова прелестна контраофанзива и още веднъж излязоха напред в резултата, отново посредством Исмаил Иса, който беше открит прелестно от Алекс Фернандес на празно пространство. Серджио Падт излезе да го пресрещне, само че нападателят не сбърка.

В 50-ата минута Лудогорец беше покрай изравнително попадение, само че ударът на Педро Нареси с глава беше избавен от вратаря Дюлгеров. Вината за обстановката обаче е на отбраната на гостите, които оставиха Пипа да центрира от дясно без никаква опозиция. 5 минути по-късно Доминик Янков получи топката на дъгата пред наказателното поле и стреля, само че топката се спря в тялото на Росен Стефанов.

В 73-ата минута обаче Лудогорец получи съществено преимущество поради фаул, който направи Васил Панайотов. Капитанът на гостите препъна влезлия като промяна Спас Делев на половин метър вътре в наказателното поле. Съдията Георги Гинчев отсъди дузпа и сподели втори жълт картон на Панайотов, който се трансформира и в червен. Кирил Десподов не сбърка от 11-те метра и изравни за 2:2.

В 83-ата минута Франко Русо направи доста сериозен пропуск. Той засече от дребното наказателно поле центриране на Десподов от страни от фаул, само че изпрати топката над гредата.

В 86-ата минута централният бранител на Черно море Живко Атанасов и вратарят на гостите Иван Дюлгеров се сблъскаха, а индивидът под рамката нямаше по какъв начин продължи, защото си пукна главата. Това наложи старши треньорът на Черно море Илиан Илиев да направи смяна, а в същия миг извади и още двама души.

Минута след подновяването на играта Лудогорец получи фаул от ляво. Десподов застана зад топката и се възползва оптимално добре от обстановката – вратарят Георгиев към момента не беше загрял както би трябвало, а и голям брой играчи пред него му попречиха да се намеси по-добре. Но и осъществяването на крилото на домакините беше доста положително – топката падаше и тупна тъкмо пред вратаря, с цел да го затрудни оптимално. Така Десподов обезпечи триумфа на своите с хеттрик.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР