Треньорът Борислав Бояджиев от боксовия клуб на Кубрат Пулев коментира

...
Треньорът Борислав Бояджиев от боксовия клуб на Кубрат Пулев коментира
Коментари Харесай

Обясниха контузията на Кобрата

Треньорът Борислав Бояджиев от боксовия клуб на Кубрат Пулев разяснява на какво се дължи травмата на Кобрата, която му попречи да играе за Антъни Джошуа в борба за международните трофеи в три версии (WBA, IBF, IBO) на 28 октомври.

"Не е елементарно да се вземе решение за отказването от подобен мач. Най-вече поради положените старания и подготовка до този миг. Щом Кубрат е решил, че не може да се бие, значи ситуацията е съществено ", сподели Бояджиев пред "Нова Телевизия ".

"С отчасти раздран гръден мускул, човек не може да прави съвсем нищо. Особено, в случай че разкъсването е на местата за свързване с раменната става. Това лимитира 360-градусовото придвижване на ръката по хоризонтала и вертикала. Изключително мъчно е да се нанасят удари с сходна травма. "

"Още при подписването на контракта за мача, Кубрат предизвести, че времето му за подготовка е малко. Това го накара да прибърза с режимите на подготовка и форсира самата си подготовка. Това води до отмалялост на мускулите и по този начин може да се стигне до травмата. "

"Минимумът за подготовка за подобен мач е най-малко 12 седмици. Така за всеки един стадий има нужното време. Осем седмици, колкото получи Кубрат за толкоз значим и дълъг мач, не са задоволителни ", добави Борислав Бояджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР