Треди ден е блокиран Проходът на републиката. Те настояват до

...
Треди ден е блокиран Проходът на републиката. Те настояват до
Коментари Харесай

Блокади на ключови пътища заради протеста на енергетиците - вижте къде

Треди ден е блокиран Проходът на републиката.

Те упорстват до края на деня да бъде свикано изключително съвещание на Министерския съвет с една единствена точка - евакуиране на Плана за обективен преход на Стара Загора от Европейската комисия за нанасяне на корекции, съобразени с техните претенции.

Ако това не се случи, те ще изискат довечера оставката на министъра на енергетиката, а до вторник и оставката на държавното управление.

Синдикатите в ТЕЦ-овете стартират договаряния с миньорите дали ще започват ефикасни протестни дейности.

" Настояваме за неотложно разглеждане и евакуиране на проекта за обективен преход, защото към този момент един път е подаден, ние не губим тези милиарди, които в последните дни се размятат в ефира и имаме юридически правото към този момент да бъде изтеглен, преразгледан, да бъде в действителност вярно разискван с хората ", съобщи Никола Николов.

" Всички видяхме какво се случи по малкия екран нощес. Той пристигна на автомагистралата, приказва с нашите сътрудници миньори. Сладки приказки, нищо и още веднъж сме тук недоволни, разочаровани след следващата среща и желаеме още веднъж да се случи среща, която да е изключителна. Да се седне, да се приказва, да има този път написани неща, в които всичко да е упоменато в точки по какъв начин ще се случват нещата до 2038 година ", добави Георги Георгиев.

Блокиран е и Подбалканският път София - Бургас в региона на Гурково, както и пътят Раднево - Нова Загора.

Има обходни направления.

За пътуващите по Автомагистрала " Тракия " той е от пътен възел " Нова Загора " на пътя Нова Загора - Сливен до пътел възел " Свобода ".



Вижте още в директното включване на Десислава Петкова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР