Трайните последствия от COVID-19 вече са научно доказани - белодробни

...
Трайните последствия от COVID-19 вече са научно доказани - белодробни
Коментари Харесай

Има трайни последствия при преболедували COVID-19

Трайните последици от COVID-19 към този момент са научно потвърдени - белодробни аномалии са регистрирани три месеца след преболедуване на инфекцията, съобщи Българска национална телевизия.

В изследването, осъществено от екип от университета в Оксфорд, са включени 10 пациенти, при които е употребена нова техника за наблюдаване на белите дробове. Според специалисти опцията за разкриване на дълготрайни последици е от голямо значение за пациентите. А броят на инфектираните с COVID-19 в световен мащаб към този момент е над 63 милиона души.

От Световната здравна организация приканиха хората да премислят проектите си за празниците. " В празничния интервал всички желаеме да бъдем с хората, които обичаме. Не си коства да излагаме на риск себе си и фамилията, и приятелите си. Трябва добре да преценим чий живот е заложен на карта с решението ни да бъде дружно. Пандемията от COVID-19 ще промени метода, по който честваме, само че това не значи, че не можем да честваме. Все още можем ", сподели Тедрос Гебрейесус, общоприет шеф на СЗО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР