Транзитният център за бежанци в Пъстрогор е празен. Само преди

...
Транзитният център за бежанци в Пъстрогор е празен. Само преди
Коментари Харесай

Готова ли е България да поеме евентуална нова бежанска вълна

Транзитният център за бежанци в Пъстрогор е празен . Само преди две години в него бяха вложени над 2 млн. лева – за защита и сигурност.

От средата на май обаче и последният емигрант е изселен, въпреки центърът да продължава да е в подготвеност. Преди седмица държавното управление реши той да бъде трансформиран от затворен в отворен вид.
Ще намерят ли евролидерите общо решение по тематиката " Миграция " (ОБЗОР) Лидерите поддържат укрепването на външните граници и директни лагери за мигранти, разногласието към момента е за разпределянето на мигрантите в Европейски Съюз
Подобно е ситуацията и в останалите бежански центрове в страната, единствено 13% от чийто потенциал е бил напълнен към края на май – те могат да поемат общо 5 190 души, а в тях са настанени 691.

Същевременно от граничната полиция регистрират съвсем нулев миграционен напън .

Общо за първите пет месеца на годината са арестувани 610 незаконни мигранти по границите и навътре в страната. По така наречен правилник „ Дъблин” за последната година страната ни е приела назад 319 чужденци, само че и е върнала на други страни от Европейски Съюз 24 бежанци.

В Харманли, където е най-големият бежански център у нас, има едвам 200 души.

След построяването на оградата в граничните села хората са по-спокойни. Споделят, че са хващали извършители и са ги давали на граничарите.

Днес единственият пробив за бежанците е река Марица, само че съгласно хората от Капитан Андреево никой, който е съумял да трансферира браздата и да стигне до Западна Европа , няма да се върне у нас

Статистиката сочи, че за последните пет години през всички центрове за бежанци у нас са минали над 50 хиляди чужденци.

Вижте още във видеото:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР