Транзитът на руски газ през Украйна няма да може да

...
Транзитът на руски газ през Украйна няма да може да
Коментари Харесай

Канада: Газовият маршрут през Украйна не е алтернатива на Северен поток”

Транзитът на съветски газ през Украйна няма да може да размени доставките на синьо гориво за Германия по газопровода „ Северен поток 1 ”.Това съобщи министърът на естествените запаси на Канада Джонатан Уилкинсън.

В изявлението си пред законодателите в Отава Уилкинсън съобщи, че да се остави Германия да разчита повече на съществуващия газопровод през Украйна като сурогат на " Северен поток " е било регистрирано като неприложимо частично заради ограничавания потенциал, заяви организация Блумбърг..

По този метод той отбрани решението на страната си да изпрати турбината за основния газопровод " Северен поток 1 ", заявявайки, че държавното управление не е било уверено в причините на Украйна, че има различни разновидности.

Освен това е бил регистриран и рискът за преноса на газ през територията на Украйна, поради водените там военни дейности.

Изданието оповестява, че посланикът на Украйна в Канада Юлия Ковалив е изразила противоречие с министъра и е декларирала, че през територията на страната ѝ минава по-голямо количество газ, в сравнение с през „ Северен поток ”.

„ Не е правилно, че Украйна не може да замести газовите доставки за Германия ”, цитира Блумбърг думите на украинския посланик.

От 27 юли " Северен поток ", който доставя газ от Русия за Европа, работи с към 20% от оптималния си потенциал заради прекъсването на две газови турбини. Една от тях - създадена в Канада от Siemens Energy, беше изпратена за ремонт в Монреал. Заради глобите на Отава против Москва производителят в началото отхвърли да върне ремонтираното съоръжение на Германия, само че след многочислени претенции от страна на Берлин въпреки всичко взема решение да го достави. На 25 юли „ Газпром ” разгласи наложително прекъсване на още една газова турбина в компресорната станция „ Портовая ” заради приключване на изискуемия преди капиталния ремонт период. Така в употреба остава единствено една турбина. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР