Транссексуална жена - Лина Акселсон Килблом, е назначена за министър

...
Транссексуална жена - Лина Акселсон Килблом, е назначена за министър
Коментари Харесай

За първи път - транссексуален министър в Швеция

Транссексуална жена - Лина Акселсон Килблом, е назначена за министър на висшето обучение и науката в новото държавно управление на Швеция - първият сходен случай в историята на страната, заяви Nordic News, базирайки се на шведски медии, предава Нова тв.

В понеделник Риксдагът (еднокамарен парламент на Швеция) избра Магдалена Андершон, водач на Социалдемократическата партия на труда на Швеция, за повторно за министър-председател. Тя е първата жена в Швеция, която заема този пост.

Андершон разгласи състава на новото държавно управление през днешния ден. Лина Акселсон Килблом е на 51 години и в края на 90-те години на предишния век се подлага на интервенция за промяна на пола. Някои министри, като министъра на външните работи Ан Линде и министъра на защитата Петер Хултквист, са запазили работните си места. Ханс Далгрен ще остане министър по въпросите на Европейски Съюз.

По-рано самата Андершон оглавяваше Министерството на финансите - пост, който в този момент ще бъде ангажиран от Микаел Дамберг, сегашен министър на вътрешните работи. Той ще бъде завещан от Морган Йохансон, който по едно и също време с това ще оглави и Министерството на правораздаването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР