Транспортният министър твърди, че държавата може да управлява Росенец“Държавното предприятие

...
Транспортният министър твърди, че държавата може да управлява Росенец“Държавното предприятие
Коментари Харесай

Вечерни новини: „Пристанищна инфраструктура“ взе лиценз за „Росенец“; БРИКС се разширява

Транспортният министър твърди, че страната може да ръководи „ Росенец “
Държавното дружество „ Пристанищна инфраструктура “ (ДППИ) към този момент е с вписан лиценз като пристанищен оператор, с което страната ще може да ръководи нефтеното пристанище „ Росенец “. Това съобщи министърът на превоза Георги Гвоздейков, който посети терминала. 
„ Булгаргаз “ чака малко по-висока цена на газа за септември
Цената на природния газ, доставян от „ Булгаргаз “, евентуално ще нарасне леко през септември. Това е прогнозата на публичния снабдител все още, само че до окончателното решение има още една седмица, през която евентуално ще има смяна на интернационалните цени, а от там и на тези в страната.
Да дигитализираш българския туризъм – един стартъп знае по какъв начин
Едва ли има човек, който да не се е сблъсквал с проблемите на българския туристически бранш. За тях се приказва от години, само че допреди Коронавирус рецесията сякаш никой даже не се опитваше да ги реши. Пламена и Тодор Бобеви обаче са хора, които от доста време се пробват да намерят решение на проблемите в бранша и по-специално – при заведенията за хранене. Tака в края на 2020 година двамата основават приложението TouchMenu, което на база генерирани QR кодове оказва помощ да се усъвършенства обслужването в заведенията за хранене – освен връзката сред сервитьор и клиент, а цялостното преживяване на клиента от влизането в заведението да напускането му. 
БРИКС се уголемява с 6 нови страни
Петте страни от БРИКС – Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка – оповестиха приемането на шест нови членки от идната година. Сред тях са Иран и Саудитска Арабия. Ходът акцентира устрема на клуба на огромните и многолюдни разрастващи се стопански системи за смяна на международния ред. На този декор международната аварийна валута – щатският $ – е изправена пред предизвикателство от страните от Глобалния юг, които търсят други възможности оттатък зелените пари. 
Турската централна банка изненада с огромно повдигане на лихвите
Централната банка на Турция увеличи внезапно главния лихвен % със 750 базисни пункта – от 17.5 до 25%, предадоха турските медии. Решението бе взето на последното съвещание на Съвета за парична политика на банката.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР