Транспортният министър Николай Събев е поискал оставката на началника на

...
Транспортният министър Николай Събев е поискал оставката на началника на
Коментари Харесай

Министър поиска оставката на шефа на НСО, не опазила премиера от снежни топки на Шипка

Транспортният министър Николай Събев е изискал оставката на началника на Националната работа за защита Емил Тонев. Това разгласи самият Събев в персоналния си Facebook профил.

Министърът разяснява новата фотография на корицата си, на която се виждат министър председателят Кирил Петков и министри на Шипка през вчерашния ден, където бяха обстрелвани със снежни топки от агитка на " Възраждане ".

В мненията има и фотоси от профила на човек, който се хвали, че той е хвърлял топките. Тече полемика на възмутени жители, които питат за какво за писане по Паметника на руската войска е имало арестувани деца, а за хулиганството точно на националния празник не е потърсена отговорност от никого. " А за какво НСО не реагира? Защо не беше повален и задържан този човек? Ако беше камък? ", пита един от участниците в полемиката. Събев дава отговор на него: " Поисках оставката на шефа на НСО ".
По закон началникът на Националната работа за защита се назначава от президента след координиране с Министерския съвет. Мандатът му е 5 години, като има право и на втори. Предсрочно пълномощията на шефа на НСО се приключват от президента при: оставка, навършване на пределната възраст, фактическа неспособност да извършва отговорностите си за повече от 6 месеца, при спор на ползи и така нататък

Настоящият шеф на службата - Емил Тонев, беше назначен на поста през август 2020
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР