Транспортният министър Христо Алексиев и сръбският му колега Томислав Момирович

...
Транспортният министър Христо Алексиев и сръбският му колега Томислав Момирович
Коментари Харесай

Договорихме интермодален хъб на границата със Сърбия

Транспортният министър Христо Алексиев и сръбският му сътрудник Томислав Момирович се договориха за построяването на интермодален хъб на границата сред двете страни, оповестиха от МТИТС.

Двамата се срещнаха в Димитровград, Сърбия.
 Сърбия се контракти с Русия за газ на
Сърбия се контракти с Русия за газ на " безценица " през идващите 6 месеца

Сръбският президент Вучич доста удовлетворен от цената

При своето посещаване на жп гарата в града, двамата министри поеха ангажимент да продължат договарянията за взаимна активност на общата гранична жп гара. Българският министър уточни, че съществена задача е да се обезпечи прекосяването посредством усъвършенстване и модернизиране на техническите процедури за промяна на локомотиви, усъвършенстване на разписанията, понижаване на вредите за околната среда, посредством поощряване на железопътния и интермодалния превоз.

България и Сърбия ще насочат общо предложение към Европейския съюз за включване на правата Драгоман-Ниш към главната Трансевропейска транспортна мрежа , стана ясно по време на диалозите.
 Руски народен представител твърди, че сме изгубили статута си на газов хъб поради
Руски народен представител твърди, че сме изгубили статута си на газов хъб поради " Турски поток "

Обвинението е, за закъснение на градежа на газопровода и въздействие от други страни

" Българската страна постави огромни старания за включването на правата от София до Драгоман в главната ТЕН-Т мрежа и през днешния ден към този момент имаме подписани контракти за създаване на пътната и железопътната инфраструктура по това направление ", съобщи министър Алексиев.

" Ще предизвиквам среща с европейските ни сътрудници и сътрудниците от Република Сърбия, с цел да обсъдим разширение на направлението до Ниш, което е най-прекият път на България до Европа ", добави още Алексиев.

Сред разискваните тематики бе и планът за разширение на зелените ленти към шестте страни от Западните Балкани , който е значим за България от позиция на непрекъснатостта на потока на артикули. Министър Алексиев уточни, че зелените гранични пунктове на българска територия работят в режим 24/7 за всички типове транспортни средства .
 Газовата връзка с Гърция ни прави същински енергиен хъб съгласно Херо Мустафа
Газовата връзка с Гърция ни прави същински енергиен хъб съгласно Херо Мустафа

Отношенията сред България и Съединени американски щати минавали на ново равнище

" Преминаването през тях, в това число инспекции и здравни прегледи на транспортните служащи, не следва да надвишава 15 минути на вътрешните сухоземни граници ", изясни още Христо Алексиев.

Двете делегации инспектираха също и строителните действия на Автомагистрала " Европа " на българска територия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР