Транспортният хаос в английския град Дувър продължава. Хиляди шофьори, сред

...
Транспортният хаос в английския град Дувър продължава. Хиляди шофьори, сред
Коментари Харесай

Хиляди посрещат Рождество Христово в камионите си край Дувър

Транспортният безпорядък в британския град Дувър продължава. Хиляди водачи, измежду които и българи, ще посрещнат Бъдни вечер и Коледа блокирани в камиони.

Въпреки че всеобщото тестване за Ковид-19 стартира, за огромна част от хората, блокирани в региона на Дувър, най-светлия християнски празник стартира и ще свърши на автомагистралата или в някой от краткотрайните паркинги.

Британските управляващи започнаха всеобщото тестване за Ковид-19, само че процедурата е мудна и това в допълнение повишава напрежението, написа bgonair.bg.

Без отрицателен тест за вируса обаче, Франция няма да допусне никого на своя територия. Заради това хората бяха помолени да проявят самообладание.

"Хората нямат информация. Можем да бъдем търпеливи, в случай че някой ни даде информация. Всички се тревожат ", сподели един от водачите.

В сряда вечерта някои от тежкотоварните камиони сполучливо са се изтеглили към Франция. Сред тях са били и български превозвачи. Необходими са най-малко още 72 часа, с цел да преминат всички.

Само на летище "Менстън " към момента са блокирани близо 4 000 камиона. В хаоса се намират и доста фамилии с деца, които за избрали Ламанша, с цел да се приберат по родните си места. Те описват, че неналичието на организация прави тестването невероятно за огромна част от блокираните.

"Чувствам се зле, тъй като не мога да се прибера при фамилията си. Полицията ни сподели да се върнем да си създадем тест до Менстън. Как да се върнем, като всичко е блокирано? ", попита един от блокираните.

За да се помогне на процеса по проучването на място са изпратени английски военни и френски пожарникари. Тази заран завеждащият консулската ни работа в Лондон Николай Ванчев съумя да беседва с част от блокираните български жители. Той им е занесъл вода и храна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР