Транспортни специалисти предлагат ново решение за връзката на Перник със

...
Транспортни специалисти предлагат ново решение за връзката на Перник със
Коментари Харесай

Предлагат ново решение за връзката на Перник с метрото

Транспортни експерти оферират ново решение за връзката на Перник със столичното метро. Това заяви на конференция Мартин Златков - помощник във Висшето транспортно учебно заведение "Тодор Каблешков ", заяви Българска телеграфна агенция.

Според тях по-рационално би било закупуването на двусистемни мотриси, които да излизат от тунела на трета метролиния при 19-та метростанция (Горна баня) и по съществуващото жп трасе да вършат връзка с Перник, даже и с Радомир.

Двусистемната мотриса е електрически мотрисен трен, който може да се зарежда и от система за железопътен превоз, и от система за метро, изясни Златков. По думите му към този момент е импортирано предложение в Столичен общински съвет от 30 ноември за удължение на трети метродиаметър и закупуване на такива мотриси.

От реализирането му ще се облагодетелстват и жителите на София, увери Златков. Според него екологичният релсов електрически превоз ще докара до понижаване на трафика през Владайския проход и автомагистрала "Люлин ", което сензитивно ще снижи нездравословните излъчвания, генерирани от влизащите в столицата коли, ще се решат проблеми с паркирането, звук, тапи и други Времето за пътешестване ще се редуцира съвсем двойно, съобщи Златков. По думите му предлагането е подкрепено от цивилен предприемчив комитет за възстановяване качеството на живот на обитаемоте места и квартали в южната част на София.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР