Транспортната комисия на Европейския парламент отхвърли преди минути поискания от

...
Транспортната комисия на Европейския парламент отхвърли преди минути поискания от
Коментари Харесай

Студен душ от Брюксел: Отхвърлиха всички предложения на България по пакета Макрон

Транспортната комисия на Европейския парламент отхвърли преди минути поискания от България компромисен вид по пакета " Мобилност ".

Евродепутатите одобриха, че транспортното средство би трябвало да се връща в отправната точка на всеки четири седмици, както и, че превозвачите не могат да спят в кабините, а би трябвало да нощуват в хотел.

Гласуването става, до момента в който пред постройката се организира митинг срещу пакета " Макрон ".

Български тираджии се събраха на митинг пред Европейския парламент против подготвяните промени в пакета „ Мобилност “. Към тях се причислиха сътрудниците им от Румъния и Полша.

Сред превозвачите са и евродепутатите - Андрей Новаков, Андрей Ковачев, Ангел Джамбазки, Илхан Кючук, Момчил Неков. 

" Днес вършим невиждано шествие-протест против всичкото това, което желаят да се случи с нашия транспортен отрасъл - българския, румънския, полския, литовския - всичките страни, които сме в периферията. Ние през днешния ден всичките сме пристигнали с мир. Искаме да помогнем на този Европейски съюз да остане. Начинът, по който върви администрацията, служителите, които желаят да дефинират нереални правила за този бизнес, действително ще разрушат този съюз. Няма вид, в който да бъдем по този метод изолирани и неравнопоставени. Не може да има две скорости! Не може да има три скорости. Трябва всички да знаят, че в случай че през днешния ден европейските служители пробият и съсипят нашия отрасъл, транспортния, на следващия ден ще бъде с различен, трети, пети, десети отрасъл ", съобщи Димитър Рашков, член на УС на интернационалните превозвачи в България пред БНР.

Предвидено е митингът да продължи до 13 часа българско време. Пред Европарламента има няколкостотин души. Много от тях носят националния трикольор.

Сред главните претенции на протестиращите е да отпадне задължението за връщане на камионите на всеки 4 седмици до страната по генезис, както и възбраната за превозване на 45-часовата отмора на водачите в кабината на камионите. Протестиращите упорстват още водачите да бъдат извадени от Общата разпоредба за командироване на служащи в чужбина.

Министърът на превоза Росен Желязков от през вчерашния ден е в Брюксел.

„ Балансът е нежен, тъй че съвещанието на комисията ще бъде до известна степен индикативно за гласуването в пленарна зала. От друга страна, продължаваме да събираме поддръжката и да лобираме интензивно в наша изгода “, съобщи министърът.

В София пред френското посолство младежи от Вътрешна македонска революционна организация проведоха флашмоб в поддръжка на митинга на превозвачите. Те залепиха стикери към френското посолство, на които написа " Спрете пакета " Мобилност ", спасете свободния пазар ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР